Kun 2-3 minutter etter at bilen kjørte av veien og havnet på toglinja kom lokaltoget kjørende. Bilen ble kastet til sjøs i kollisjonen og havnet så dypt nede i vannet at dykkere ikke klarer å finne den.

Det var klokken 23.30 mandag kveld at politiet i Sør-Trøndelag fikk melding om at en bil hadde kjørt av veien på fylkesvei 950 i Hommelvik.

Trafikkuhellet skjedde på toppen av bakkene mellom Rota og Hommelvik sentrum. En politipatrulje ble umiddelbart sendt mot stedet, men før de nådde frem fikk politiet melding fra togleder om at lokaltoget hadde kollidert med en bil.

- Vi fikk melding fra et vitne som så baklysene forsvinne utfor kanten. Før vi hadde fått en patrulje til stedet fikk vi beskjed fra togleder om at toget hadde kjørt på en bil. Det var kun snakk om noen få minutter, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Havnet i sjøen

Sammenstøtet mellom bilen og toget var så hardt at bilen havnet i sjøen rett nedenfor toglinja. To personer befant seg i bilen da den kjørte utfor veien, men begge kom seg altså ut av bilen like før toget kom.

Tirsdag morgen kan Kimo opplyse at de to som satt i bilen begge var mindreårige. Sjåføren var en 17 år gammel gutt, mens passasjeren var ei 16 år gammel jente.

- De har forklart at bilen ble stjålet i løpet av mandagen. Foreløpig har vi bare deres ord på det, siden bilen ligger på havets bunn, sier Kimo.

Han karakteriserer resultatet av ulykken som «dobbelt flaks» for de involverte. De ble begge sendt til en sjekk ved St. Olavs Hospital, men skal ha sluppet fra ulykken med små skader.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Forsvant ned 40 meter høy skrent

Ifølge Adresseavisens journalist på stedet har bilen flydd over autovernet og ned en bratt skråning før den havnet på jernbanelinja.

Brigadeleder i Trøndelag brann og redningstjeneste, Trond Fjeldsæter, er mandag kveld på stedet. Han forteller at bilen skråningen der bilen har kjørt utfor er omkring 40 meter høy. Andre har beregnet avstanden til å være enda større.

To personer kom seg ut

- Brannvesenet har tatt seg med båt fra sentrum og ut til Hommelvik. Vi har nå dykkere i vannet som skal lokalisere bilen. Det er usikkert hvor dypt det er der den ligger, forteller Fjeldsæter.

Innsatsleder i politiet, Geir Hilmarsen, sier like etter klokka 00.30 til Adresseavisen at kjøretøyet ikke er lokalisert.

- Men alle våre opplysninger tyder på at det ikke er flere i bilen. At dette gikk bra er et under, sier Hilmarsen.

Tirsdag vil det bli gjort nye forsøk på å finne bilen. Sannsynligvis må det inn profesjonelle dykkere da bilen ventes å ligge på stor dybde.

15 passasjerer på toget

Det involverte toget var kjørtbart etter ulykken, men standard prosedyrer hos NSB tilsa at ny lokomotivfører måtte på plass før toget kunne fortsette videre. Lokfører ble også tatt vare på av hovedverneombudet hos NSB.

Det var 15 personer om bord i toget. Disse ble fulgt opp av en politimann etter ulykken, og klokken 00.10 kunne toget fortsette.

17-åringen mistet kontrollen over bilen i denne høyresvingen, og bilen for ut over autovernet. Foto: FRANK LERVIK
Alle nødetater rykket ut til trafikkulykken, der to personer berget seg ut av bilen før den ble truffet av toget. Foto: Jonas Bjørkli
Det ble søkt med dykkere etter bilen i sjøen, men på grunn av stor dybde ble den ikke lokalisert natt til tirsdag. Foto: Jonas Bjørkli
Bilen forsvant over autovernet, ned en 40 meter høy skrent og landet på toglinja. Så kom toget. Foto: Jonas Bjørkli
Bilen fløy over autovernet, ned en bratt skrent og landet på toglinja. Foto: Jonas Bjørkli
Innsatsleder Geir Hilmarsen og brigadeleder Trond Fjeldsæter kan konstatere at de to som satt i bilen hadde englevakt. Foto: Jonas Bjørkli