Det merkes godt at det har blitt snø og glatt på veiene flere steder i Trøndelag.

Lørdag har det vært en rekke utforkjøringer i begge trønderfylkene, og nødetatene og bergingsbilene har hatt hendene fulle. Brannvesenet i Sør-Trøndelag har blant annet vært ute på oppdrag både på Fosen, i Røros og senest på Høgkjølen på Hemnekjølen.

- Det virker som det er glatt over alt nå. Det står biler i grøfta over alt. Vi har fullt av småoppdrag, samtidig som det er mange vi ikke rykker ut på, sier vaktleder ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag, Stig Lunde.

Sendt til sykehus

Det foreløpig siste oppdraget brannvesenet i Sør-Trøndelag var ute på, var en ulykke der en bil med én person i kjørte av veien på Høgkjølen på Hemnekjølen langs E39.

Personen ble fraktet til sykehuset i Orkdal, men skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Tidligere på dagen kjørte også en bil av veien ved Reins kloster i Rissa på Fosen, og traff et tre. De som satt i bilen skal ha vært oppegående etter sammenstøtet. Ifølge politiet i Sør-Trøndelag skal en eller flere ha pådratt seg lettere personskader.

- Det pleier å være en del hendelser de første vinterdagene. Det kommer som regel brått på, sier Lunde.

I Røros oppsto det også en ulykke lørdag, da to biler frontkolliderte i Sjøbakkrysset  på fylkesveg 31. Her ble to personer sendt til en legesjekk.

Glatt også i Nord-Trøndelag

Også i Nord-Trøndelag har vinterføret skapt problemer. På Frosta kjørte en bil av veien ved Frostaporten. En kvinne i 30-årene var alene i bilen da ulykken skjedde, og hun ble sendt til legevakt for en sjekk.

På strekningen mellom Harran i Grong og Trones i Namsskogan havnet en bil på taket etter å ha kjørt av veien. To personer ble fraktet til legevakten etter ulykken. Veien ble stengt, men ble gjenåpnet for trafikk rundt klokken 16.15.

I tillegg rykket politiet ut på en utforkjøring i Beitstadgrenda klokken 14.56. Her oppsto det ingen personskade. I Verdal måtte politiet sjekke ut en hendelse der en lyktestolpe ble nedkjørt i Minsaaskrysset.

- Glatt flere steder

Politiet i Nord-Trøndelag advarer mot glatte veier også i det nordligste trønderfylket.

- Vi har fått flere telefoner om utforkjøringer og biler som har havnet utfor veien. Det er svært glatt flere steder, sier operasjonsleder Rune Reinsborg ved politiets operasjonssentral i Nord-Trøndelag til Adresseavisen.

Klokken 15.53 melder politiet i Nord-Trøndelag om en personbil som har kjørt inn i en midtdeler nord for Helltunnelen i Stjørdal. Det skal ikke være snakk om personskader.

Ungt par omkom

Også fredag var det snø og isdekke flere steder i Trøndelag. Fredag ettermiddag fikk en ulykke i Snillfjord dessverre langt mer alvorlige konsekvenser enn trafikkulykkene lørdag så langt har fått.

Et ungt par med tilknytning til Hitra omkom da bilen de satt i kolliderte med en lastebil. Lørdag har det blitt holdt et informasjonsmøte på Hitra, hvor det også ble laget en kondolanseprotokoll.