Lørdag kveld kjørte en kortesje med tretti-førti biler fra Klæbu og inn mot Trondheim. Bilturen var for å hedre Sigurd Sæther-Grøttebakk (18) og Maja Karina Mosand Ulvær (19), som mistet livet i en bilulykke i Snillfjord, fredag kveld.

Delte ut klemmer

- Det er for å minnes de to. Vi er en gjeng fra Klæbu som kjente dem og veldig mange herfra stiller opp i dag, forteller Ina Therese Kristensen (19)som deltok i likhet med mange andre fra ungdomsmiljøet i Klæbu. Hun presiserer at initiativet bak lørdagens bilkortesje kom fra en av Sigurd Sæther-Grøttebakks venner.

Bilkortesjen inn mot Trondheim la inn et stopp på Shell bilbyen på Sluppen før det ble kjørt videre over Byåsen og tilbake mot Klæbu. Ifølge Kristensen ble markeringen innledet ved at 20-30 biler møttes i Klæbu sentrum.

- Vi samlet oss først på rådhusplassen. Der snakket vi litt sammen og ga hverandre klemmer, sier Kristensen.

På vei til korpsøving

Kjæresteparet Sigurd Sæther-Grøttebakk og Maja Karina Mosand Ulvær bodde sammen i Klæbu, får adressa.no opplyst.

De to var på vei til øving for julekonsert med Strand skolekorps på Hitra da de var involvert i en bilulykke på fylkesvei 714 i Snillfjord fredag ettermiddag. Kjæresteparet hadde møttes i korpset og Maja Karina Mosand Ulvær var opprinnelig fra Hitra.

På en åpen minnemarkering på Hitra lørdag, opplyste lensmann Arild Sollie at den unge kvinnen skal ha blitt erklært omkommet på stedet, mens mannen ble erklært død ved ankomst til St. Olavs Hospital.

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Ulykkesgruppen til Statens vegvesen og krimteknikere fra politiet har sikret spor på stedet. De involverte bilene er tauet til Orkanger for nærmere undersøkelse over helgen. Hendelsen skjedde på en strekning av fylkesvei 714 som ennå ikke er utbedret.

- Dette understreker kraftig hvor viktig det er at vegen blir utbedret. Prisen vi betaler begynner å bli for høy, sa Hitra-ordfører Ole L. Haugen på minnemarkeringen.

Planen var at strekningen på 714 skulle bli ferdig innen to år, men det er ventet at det vil ta opptil fire år før den er ferdig.

Sigurd Sæther-Grøttebakk og Maja Karina Mosand Ulvær fotografert i forkant av et ball ved NTNU. Ulvær studerte musikk og drama ved NTNU. Bildet er publisert med tillatelse fra familien. Foto: Privat
Lørdag var det minnemarkering på Hitra etter dødsulykken fredag. Foto: LEIKNY SKJÆRSETH
Trafikkulykken som krevde to liv skjedde ved på fylkesveg 714 ved Slørdal i Snillfjord kommune fredag ettermiddag.