Det opplyser Tore Angen, den drapssiktedes forsvarer.

- Han aksepterer nye fire uker i varetekt og at fengslingen blir avgjort som kontorforretning, sier advokaten.

En kontorforretning innebærer at tingretten kan avgjøre fengslingsspørsmålet uten at siktede blir fremstilt i et fengslingsmøte. Sør-Trøndelag tingrett skal behandle saken i dag.

Snart ferdig etterforsket

Politiadvokat Kornelia Lykke ved Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser at etterforskningen av drapssaken nærmer seg slutten, og at det ikke lenger foreligger bevisforspillelsesfare.

Politiet begjærer nå mannen fengslet med annen begrunnelse - at det vil støte allmennhetens rettsfølelse eller skape utrygghet dersom 27-åringen løslates. Afghaneren er fortsatt siktet for forsettlig drap.

Drapssak i februar

Politiet mottok nylig den endelige obduksjonsrapporten etter drapet. Politiets etterforskningsleder John Torger Konstad opplyser at de ikke ønsker å gå ut med detaljer fra denne. Politiet har tidligere opplyst at kvinnen døde som følge av ytre vold.

Rettssaken mot 27-åringen er nå forhåndsberammet i Sør-Trøndelag tingrett. Det er satt av en uke fra 8. februar.

I forrige uke ble mannen avhørt på nytt, opplyser advokat Angen.

- Erkjenner han straffskyld?

- Det foreligger ingen formell tilståelse, sier forsvareren.

Det var 28. september at 27 år gamle Nilofer Naseri ble funnet drept i sin leilighet i Melhus kommune. Ektemannen hennes ble pågrepet samme kveld, og har siden sittet i varetekt.

Naseri anmeldte den drapssiktede for vold og trusler. Han ble anmeldt to ganger før hun døde. Den første anmeldelsen ble henlagt på bakgrunn av bevisets stilling og oversendt som sivil sak til konfliktrådsbehandling. Den siste anmeldelsen kom samme dag Naseri ble drept.

Anmeldelsen manglet kun underskriften fra avdøde, før politiet kunne gå videre med saken. Nylig besluttet Spesialenheten for politisaker at politiets kontakt med Naseri i forkant av drapet, skal etterforskes.

- Nå er det opp til spesialenheten å vurdere om vi har vært ansvarlig nok før drapet fant sted. Om vi har gjort en god nok jobb, eller ikke, sa konstituert politimester i Sør-Trøndelag, Marit Fostervold.

Mer enn 200 personer møtte opp da Nilofer Naseri ble begravet på gravlunden på Kolstad 5. oktober.