Onsdag ble det klart at den 27 år gamle ektemannen til drapsofferet i Melhus varetektsfengsles i fire nye uker.

Mannen er siktet for forsettlig drap på Nilofer Naseri (27) i september i år, og samtykker til ny varetektsfengsling.

Etterforskningen nær ferdig

Politiadvokat Kornelia Lykke ved Sør-Trøndelag politidistrikt opplyste onsdag formiddag at etterforskningen av drapssaken nærmer seg slutten, og at det ikke lenger foreligger bevisforspillelsesfare.

- Retten mener at fortsatt varetektsfengsling i fire uker ikke er et uforholdsmessig inngrep, og at fortsatt fengsling er tilstrekkelig begrunnet, heter det i kjennelsen fra Sør-Trøndelag Tingrett.

Rettssaken mot mannen er ventet å komme opp i februar. Han har ikke formelt tilstått drapet.

Døde av ytre vold

Drapet i Melhus ble oppdaget etter at politiet fikk melding om en voldsepisode i Melhus. I en leilighet ble Naseri funnet død. Kort tid senere ble den siktede 27-åringen pågrepet i nærheten av Melhus sentrum. Han har siden sittet varetektsfengslet.

Politiet mottok nylig den endelige obduksjonsrapporten etter drapet. Politiets etterforskningsleder John Torger Konstad opplyser at de ikke ønsker å gå ut med detaljer fra denne. Politiet har tidligere opplyst at kvinnen døde som følge av ytre vold.

Siktede og drapsofferet kommer opprinnelig fra Afghanistan. De har et felles barn.

LES OGSÅ - Barnet (2) var i leiligheten da drapet skjedde

Anmeldt to ganger

Naseri hadde i forkant av drapet anmeldte den drapssiktede for vold og trusler. Han ble anmeldt to ganger før hun døde, siste gang samme dag 27-åringen ble drept.

Anmeldelsen manglet kun underskriften fra avdøde, før politiet kunne gå videre med saken. Nylig besluttet Spesialenheten for politisaker at politiets kontakt med Naseri i forkant av drapet, skal etterforskes.