Dommen ble avsagt torsdag ettermiddag i Frostating lagmannsrett. Det var dissens i lagmannsretten. Et flertall på fem bestemte tre års fengsel, som i tingretten. Et mindretall på to mente at ett år skulle gjøres betinget av de tre årene. Lagmannsretten sier seg dermed enig med tingretten, men lagmannsretten satte ned oppreisningen fra 200.000 kroner til 175.000.

Tiltalte anket på stedet over feil i saksbehandlingen og over straffutmålingen. Saksbehandlingsfeilene gikk på at lagmannen holdt en tilleggsrettsbelæring for lagretten på rådslagningsrommet i stedet for i åpen rett.

- Dessuten ble det anket over feil i saksbehandlingen da det virket som om et lagrettemedlem sov under deler av forhandlingene, skriver tiltaltes forsvarer, Christian Wiig, i en e-post til Adresseavisen.

Den tiltalte har erkjent å ha slått mannen mye i hoderegionen og kroppen, både med hender og med et kosteskaft. Men i retten nektet han straffskyld. Årsaken kom fram også i nødsamtalen mannen ga til politiet klokken 08.20 den 28. august i fjor:

– Han holdt på å voldta kjæresten min. Derfor slo jeg han. Han har blod i hele ansiktet. Han er nesten ihjelslått. Kjæresten min ligger inne og skriker, for hun har blitt voldtatt, sa den tiltalte i nødsamtalen med politiet.

Mannen i 60-årene havnet i koma etter å ha blitt utsatt for den grove volden - og har fått varige men. 60-åringen husker ikke noe av hendelsen, og kjente ikke igjen mannen som har innrømmet at han holdt på å slå ham i hjel i tingretten.