Historien endte godt: Rett før klokken 22 fløy Sea King redningshelikopter fra Ørland den skadde sledehundkjøreren til St. Olavs Hospital. Men det var betydelig dramatikk før den tid.

Rett før klokken 20 tirsdag kveld ringer en mann politiet og forteller at han er på sledehundtur og har hatt en ulykke. Mannen har brukket en fot, og trenger hjelp. Ambulanse og politi rykker ut i retning Melbysætra i Skaun, hvor mannen oppgir å være.

Full stans for nødetatene

Men det er glatt på veiene og i en bakke før setra er det full stans for både politi og ambulanse. De kommer ingen vei. I mellomtiden har mannen ringt til politiet igjen og bedt dem ta kontakt med noen venner av seg som også er sledehundkjørere - slik at de kan ta seg av hundene. Disse blir kontaktet og hele tre scooterpatruljer drar av gårde innover marka.

Tenner et lys

Mannen rapporterer nå å være ved Midtskogvatnet. Kvart på ni er det klart at politi eller ambulanse ikke vil komme seg frem til mannen og redningshelikopter rekvireres fra Ørland. Mannen blir anmodet om å tenne et lys, slik at helikopteret kan se ham. Etter å ha sirklet en stund, lykkes de å finne den skadde mannen og rett før klokken 22 blir han fløyet til Universitetssykehuset for behandling.

Hunder i behold

- Foruten beinbruddet var han i god form, opplyser operasjonsleder Bjørn Handegard.

Også for hundene fikk turen en lykkelig slutt. Rett før klokken 22.30 fikk politiet melding fra snøscooterkjørerne at både scootere og hunder var tilbake i god behold.