Skisesongen nærmer seg med stormskritt, og mange har allerede tatt turen høyt til fjells for å få vinterens første kontakt med snø.

Er du blant de mest ekstreme skientusiastene, har du nå en sjelden mulighet til å sikre deg ditt eget alpinanlegg.

Startet i 2000

- Det er vemodig å skulle selge. Men jeg har rundet 70 år, så det er på tide å selge og slippe yngre krefter til, sier Torleif Kristiansen.

Han har selv vært en av de sentrale aktørene og deleier av Nerskogen skisenter siden oppstarten i 2000. Men etter 15 sesonger håper han nye eiere vil ta driften videre.

Det var Opp.no som først omtalte salget.

Store utbyggingsmuligheter

- Hele anlegget har vi bygget opp fra bunnen av. Det startet med kafe og én heis. I dag har vi tre heiser. Jeg skulle ønske jeg var halvparten så gammel, for dette har virkelig vært moro å drive med, sier Kristiansen til Adresseavisen.

I tillegg til dagens anlegg er det også store utbyggingsmuligheter på den 263 mål store eiendommen, for den som ikke synes tre heiser er nok.

Ifølge selgeren er det muligheter for å etablere både eiendommer, utleie av bolig og hotell.

Ny erfaring for selger

Advokat Frode Kvernrød hos Gauldalsadvokatene står ansvarlig for salgsprosessen. Han forteller at salget blir en ny erfaring for advokatselskapet.

- Dette er nok første gang vi selger et skisenter, ja, sier Kvernerød og ler.

I 2011 ble Nord-Trøndelags største alpinanlegg lagt ut for salg. Den gang var prislappen omkring ni millioner.

Advokaten forklarer at det har vært vanskelig å prissette anlegget på Nerskogen, fordi det er avhengig av hva kjøperen selv ønsker.

- Det spørs om man vil ta over hele selskapet som driver skisenteret eller om man vil kjøpe selve eiendommen, sier Kvernerød.

Håper på raskt salg

Allerede har flere interesserte meldt seg i forbindelse med kjøpet. Men så langt har det ikke kommet inn noe konkret bud.

- Skisesongen nærmer seg og eierne ønsker å selge så fort som mulig. Så vi håper på en rask prosess, forteller Kvernerød.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.