Politiet ble varslet om en boligbrann i ei trønderlån i Dørndalen i Rissa klokken 17.26 mandag. Alle nødetater rykket ut til stedet.

- Det har brent i hele trønderlåna, som er det vi kan kalle totalskadd, sier brannmester Stein Henrik Tuff ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag .

Trønderlåna var overtent og det var frykt for spredning til nærliggende bygninger. Like før klokken 20 hadde brannvesenet kontroll over situasjonen og kunne starte etterslokking.

Ukjent årsak

Politiet opplyser at det foreløpig er for tidlig å si noe om årsaken til brannen. De har avsluttet på stedet, og vil gjøre undersøkelser etter hvert når branntomta blir kald.

- Brannvesenet blir der i natt for å sikre at det ikke blusser opp, sier operasjonsleder Rune Brandmo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

To til legevakt

Det var en nabo som meldte fra til brannvesenet om brannen.

En mann i 60-årene og en kvinne i 70-årene var hjemme, og fikk reddet seg ut av boligen. Begge er ifølge politiet fraktet med ambulanse til legevakt for sjekk.

Fryktet spredning

I et par timer var det frykt for at brannen skulle spre seg til nabobygningene. Mannskap fra Stadsbygd rykket også ut til stedet for å bistå med å begrense skadene.

Like etter klokken 18 meldte politiet på Twitter at trøndelåna ikke sto til å reddes, og at fokus var å hindre spredning.

- Nå prøver brannvesenet å berge nabobyggene med å henge opp branntepper som dynkes med vann. Det virker som de klarer å holde såpass kontroll at nabobyggene blir berget, sa brannmester Stein Henrik Tuff i 18.30-tiden.

Brannvesenet jobber mandag kveld med å berge nabobygningene fra brannen. Foto: Dan Ågren