Sæther er én av fire som har søkt stillingen som fylkesmann i Sør-Trøndelag. Han er utdannet jurist, og har tidligere vært fylkesrådmann i Sør-Trøndelag, direktør i Domstoladministrasjonen, smågrisprodusent i Stjørdal og rådmann i Mandal. Ifølge søkerlista er Sæther nå pensjonert rådmann og bor i Lindesnes kommune.

Midlertidig stilling

Ansettelsen i fylkesmannsstillingen er midlertidig på grunn av den varslede gjennomgangen av fylkesmannsembetet, og en eventuell sammenslåing av trøndelagsfylkene i forbindelse med regionreformen. Tidligere har fylkesmennene blitt ansatt i åremål på seks år.

Konstituert fylkesmann i Sør-Trøndelag, Brit Skjelbred (66), har også søkt den midlertidige stillingen. Hun var assisterende fylkesmann, og ble konstituert i stillingen etter at tidligere fylkesmann Jørn Aksel Krog ble syk og senere døde i vår.

Gjenganger

Thorbjørn Gaarder (60) fra Oslo har også søkt fylkemannsstillingen. Han er en gjenganger på søkerlistene, og har tidligere søkt stillinger som rådmann i Trondheim, politimester i Oslo, skattedirektør, sjef for Domstoladministrasjonen og sjef for Brønnøysundregistrene. Han titulerer seg som «Chief Credit Officer».

Den siste søkeren er Elmedina Dragusha (22) fra Arendal. Hun er deltidsselger.

Søknadsfristen til den midlertidige stillingen som fylkesmann gikk ut 3. desember.