Foto: Håvard Haugseth Jensen

Bilen traff først autovernet og havnet deretter utfor veien. Den ble liggende på taket i elva etter utforkjøringen, meldte politiet på Twitter klokken 18.42. Føreren, en mann i tjueårsalderen, kom seg ut av bilen på egen hånd. Det skal ikke ha vært flere personer i bilen.

Ulykken skjedde ved Milevegen i Gåsbakken i Melhus. Bilen ble liggende ute i elva Skolda etter utforkjøringen.

Ble nedkjølt

- Mannen tok seg frem til et nabohus og fikk derfra ringt for å varsle fra om det som var skjedd, sier operasjonsleder Rune Brandmo ved politiets operasjonsentral i Sør-Trøndelag.

- Føreren oppgir selv at han er uskadd. Mannen er nedkjølt etter å ha vært i elva, og fikk kuttskader på hendene da han tok seg ut av bilen, sier Brandmo.

Reddet ut hund

En hund som befant seg i et bur i bilen var først antatt omkommet.

- Jeg vet ikke hvordan personell på stedet oppdaget at hunden var i live, men de har berget ut hunden. Den er tilsynelatende nedkjølt, men ellers uskadd. Den blir nå fraktet til veterinærvakta i Trondheim med blålys og sirener. Nå krysser vi fingrene for at det går bra med den, sier Trude Carlsson ved politiets operasjonssentral.

Eieren skal ha blitt svært glad for beskjeden om at hunden, en Border Collie, likevel er i live, ifølge politiet.

Til legesjekk

Føreren ble like etter klokken 20.00 fraktet til legevakt for nærmere sjekk fordi han var nedkjølt, opplyser Trude Carlsson ved politietsoperasjonssentral.

Samtidig befant det seg to biler fra brannvesenet og tre politipatruljer på stedet, opplyser Adresseavisens reporter på stedet.

- Ulykken skjedde i en slak kurve. Det er snøføre på stedet. Bilen kjørte ned autovernet, før den havnet ut i elva. Nødetatene venter nå på bergingsbil, sier Håvard Haugseth Jensen.

Foto: Håvard Haugseth Jensen
Foto: Håvard Haugseth Jensen