21. desember rykket flere politipatruljer til Orkdal etter melding om en alvorlig voldsepisode.

En jente i barneskolealder ble funnet skadd etter å ha blitt utsatt for vold i Orkdal. Hun ble sendt til behandling på St. Olav Hospital. Hun ble utskrevet lille julaften.

- Vi vil forsøke et avhør av fornærmede i saken på Barnehuset i Trondheim i neste uke, sier politiadvokat Hans Vang i Trøndelag politidistrikt.

- Betydelig vold

Han har tidligere opplyst at jenta fikk skader i hoderegionen, men jenta har trolig ikke fått varige mén.

- Hun skal være i god nok form til å la seg avhøre, sier han.

Tidligere har politiet sagt at jenta ble utsatt for betydelig vold. Jenta oppsøkte selv hjelp etter å ha blitt utsatt for voldsepisoden. Hun pekte også ut en gjerningsmann, som hun kjenner fra før av.

Nøyaktig hva som har skjedd er foreløpig uklart. Politiet har ønsket å holde kortene tett til brystet.

Nytt avhørsforsøk

En 14 år gammel gutt ble tatt hånd om i en politiaksjon etter hendelsen. Han er nå anmeldt og mistenkt for grov kroppsskade. Siden han er mindreårig kan han ikke straffeforfølges. Han har ikke ønsket å forklare seg til politiet.

- Vi vil gjøre et nytt forsøk på å avhøre siktede. Slik det ser ut nå, så er det kun avhør av de to involverte partene som gjenstår, forteller Vang.

- Det kan hende at disse eventuelle avhørene gir grunnlag for ytterligere etterforskningsskritt. Siktelsen mot 14-åringen er ikke forandret, opplyser politiadvokaten.

Politiet har sendt biologisk materiale til analyse.

- Vi venter fremdeles på svar på disse prøvene, sier Vang.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Lensmann Tor Kristian Haugan fortalte at nærmere ti personer var avhørt i løpet av det første døgnet. Foto: GLEN MUSK