En hundepatrulje fra Sør-Trøndelag politidistrikt hentet mandag en 35 år gammel mann ved Innerdalsvatnet, som ligger ved fylkesgrensa mellom Sør-Trøndelag og Hedmark.

35-åringen hadde ifølge operasjonsleder Bjørn Handegard vært på skitur siden 28. desember, altså fjerde juledag.

- Hadde gått gjennom isen

- Vi fant ham ved Innerdalsvatnet, hvor hadde tatt seg inn i ei hytte. Han var nedkjølt, sier Handegard.

Mannen ble fraktet til Innset, hvor han ble overtatt av ambulanse. Han hadde forfrysning på føttene, ifølge operasjonsleder.

- Han var veldig dårlig utstyrt. Han hadde med seg to par ski, og begge par var treski. De var sprukne begge to. Staven var ødelagt, og han hadde gått gjennom isen og ned i en bekk på lørdag. Så han sleit med å holde varmen. Skoene var også ødelagt, sier Handegard.

Til Opdalingen sier Handegard at mannen i tillegg bar på to sekker. Den ene hadde han på ryggen, mens den andre ble slept etter en spade. Familien er varslet om at mannen er blitt tatt vare på.

Skulle til Tynset for å ta tog

Politiet fikk melding om mannen etter observasjoner gjort i området. Den 35 år gamle mannen er fra Fredrikstad, og hadde en plan om å ta seg til Tynset, hvor han skulle ta toget videre hjem. Men han hadde bare bevegd seg fem kilometer i løpet av mandagen.

- Det var bra vi fant ham. Jeg tror ikke han hadde klart seg så veldig mye lengre. Han hadde gått tom for mat også, og bare inntatt væske de siste dagene, sier Handegard.