Et vogntog hindrer trafikken på Fv. 950, ved Gjevingåsen i Hommelvik. - Sjåføren holder på å manøvrere seg nedover bakken. Så vi får se hvordan det går, så det er greit å være litt obs her, sier vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen. Foto: Erling Skjervold

Det store snøfallet i Midt-Norge søndag har skapt til dels kaotiske tilstander på enkelte veistrekninger, skal vi tro bilister i fylket i søndag.

- Det er ekstreme og livsfarlige forhold. Jeg er på vei til Hitra og er i Snilldalen nå. Det er helt ille, sier Odd Erik Grønning, og fortsetter:

- Det er ikke brøytet i det hele tatt. Det danner seg et kjørefelt midt i veien, og bilene må bremse ned nesten til null når de møter hverandre. I stad kjørte jeg forbi en bil med henger som hadde kjørt av veien, sier Grønning.

Vegtrafikksentralen forsikrer at alle entreprenører er varslet.

- Vi har snakket med alle entreprenører, og de er ute og brøyter med alle mannskaper de har, sier en operatør ved sentralen til Adresseavisen.

- Det er litt mye snø, og i tillegg vind. Dette gjør kjøreforholdene ekstra vanskelige. Det er generelt i hele fylket, sier han.

Mange uhell

Sør-Trøndelag:

14.45: Nødetater rykker ut til trafikkulykke på Flatåsen i Trondheim. Tre personer ble kjørt til sykehus etter å ha krasjet med et tre.

15.20: På Berkåk har en bil kjørt av veien.

15.40: Ifølge NRK Trafikk fikk et vogntog problemer i Skjennadalen på Fv 714 i Orkdal kommune.

15.59: Politiet rykket ut til et trafikkulykke på E39 i Buvika. Én person er bekreftet omkommet i ulykken.

16.32: To kjøretøy skal ha kollidert front mot front i Selbu.

19.50: Et vogntog sperrer veien på E39 i Orkdal. Én kilometer opp i bakkene fra Forve bru. Det er mulig å passere med personbil.

21.47: Et vogntog hindrer trafikken på Fv. 950, ved Gjevingåsen i Hommelvik. - Sjåføren holder på å manøvrere seg nedover bakken. Så vi får se hvordan det går, så det er greit å være litt obs her, sier vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen. Fører må legge på kjetting

Nord-Trøndelag:

13.50: Utforkjøring i Harran. To personer involvert. Begge fremstår som uskadd.

16.08: Én person er involvert i en utforkjøring i Leksvik kommune. Personen ble hentet av ambulanse og kjørt til legevakt for en sjekk.

16.13: Et vogntog har problemer på E6 Kvam i Steinkjer. Politiet rykket ut til stedet. Et tyrkisk vogntog ble tauet vekk og plassert ved en holdeplass i nærheten. Fikk kjøreforbud inntil kjettinger er anskaffet.

17.55: To kjøretøy involvert i kollisjon i Vuddudalen.

18.55: Flere nye vogntog står fast på E6 i Kvam. En kranbil i området vil ha nok å gjøre en stund fremover, melder politiet. Trafikken dirigeres på stedet.

Fjord1 melder om at det på grunn av værforholdene må påregnes avvik fra ruteplanen.

Vanskelig kjøreforhold også i Byåsveien i Trondheim. Foto: ØYVIND LEIN
Snøfallet har skapt en rekke trafikale problemer søndag. Foto: ØYVIND LEIN
Brøytemannskaper i Trondheim er ute. Foto: ØYVIND LEIN