Maren Marie Wilhelmsen fra Buvika og Eirik Torblå fra Orkanger er med i ungdomsavdelingen i Industri Energi, og er nå deportert ut av Vest-Sahara. Det samme er Julie Kristine Wood fra Trondheim, Maja Fjellvær Thompson fra Stjørdal og Kristine Rabben Larsen fra Oslo, men studerer i Trondheim samt Mali Galaaen Røsseth fra Selbu.

- De ble stoppet av politiet på vei inn i Vest-Sahara, men ble deportert ut av området og sendt til Agadir. De skal etter hva jeg vet ha det bra, sier Ingar Langli, som selv er aktiv i Industri Energi og brenner for Vest-Sahara-spørsmålet.

Nordmøringen forteller at den siste meldinga han har fått er at det er seks personer av de i alt åtte nordmennene som er deportert ut av Vest-Sahara, enten er bosatt i Trøndelag eller er fra Trøndelag.

- Jeg vet ikke hvilke organisasjoner alle representerer, bare at to av disse er fra Industri Energi, sier Langli, som selv har blitt deportert fra Vest-Sahara.

- Vest-Sahara er rett og slett et okkupert land, som er fratatt selvråderetten. Marokko er tungt inne i landet med militære ressurser. Store marokkanske firmaer er etablert i landet. Det er et land som trenger vår oppmerksomhet. FN har anerkjent Vest-Sahara som egen stat, men det følges ikke opp, sier Langli og legger til: - Vi ønsker en bevisstgjøring her til lands og i Europa at landet faktisk finnes - og at de trenger vår støtte. Det er også liten mediefokus på situasjonen for det okkuperte landet.