I gamblinghovedstaden Las Vegas er flere av hotellene utformet som kjende landemerker fra verden. Ifølge avisa Sør-Trøndelag har ikke Orkdal tenkt å være dårligere. Formannskapet i kommunen vedtok onsdag ettermiddag at Thamspaviljongen skal plasseres på Bårdshaug-platået.

Thamspaviljongen er en kopi av en norsk stavkirke som ble laget til verdensutstillingen i Chicago i 1893. Stavkirkekopien ble etter hvert plassert i Wisconsin, ifølge avisas fyldige fakta-spalte, før den ble hentet hjem til Orkanger i 2015.

- Orkdal kommer til å bli Norges Las Vegas. Vi har allerede bryllupsbestillinger fra USA, sier Arne Asphjell, som har vært sentral i å få Thamspaviljongen hjem til Orkdal til avisa.

Les mer om hjemkomsten til stavkirkekopien her.

På Fosen er det ikke lov å fyllefly drone, slår Fosna-Folket fast.

Onsdag kveld gikk rørosinger i fakkeltog mot mobbing i Bergstaden. Arbeidets Rett skriver at oppslutningen rundt temaet var så stor at fakkeltoget strakte seg fra bunnen av Bergmannsgata og helt opp til Malmplassen. Nea Radio skriver at 300 deltok i markeringen.

Den norske bilfilmen «Børning 2» skal spilles inn i oppdalstraktene. Onsdag sjekket filmteamet kjøreforholdene i skibakken (!). Opp.no var (selvsagt) med og dekket opptrinnet. Opdalingen.no melder at regissøren lot seg imponere av Vangslia.

Ekne i Skogn mistet butikktilbudet i fjor. Nå er en ny nærbutikk i ferd med å komme på plass, forteller Innherred.no.

I Namsos havnet en mann i 20-årene på sykehus onsdag kveld etter en arbeidsulykke. Mannen pådro seg klemskader, ifølge Namdalsavisa.

På Nordmøre har en flypassasjer blitt anmeldt for å ha hatt ulovlige gjenstander i bagasjen. Politiet beslagla en såkalt slåsshanske, skriver Tidens Krav.