Varebilen lå i 16.30-tiden på taket utenfor E6 ved Klett mot Melhus. Ifølge bergingsmannen på stedet var en person kjørt til legevakt etter ulykken.

Bilen var ikke til hinder for trafikken på stedet.

Politiet får mange meldinger

- Det er glatt på veiene. Kjør etter forholdene. Enkelte plasser er det ikke forhold til å kjøre uten piggdekk nå, sier Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikts operasjonssentral i Sør-Trøndelag i 16-tiden.

- Vi får veldig mange meldinger om folk som har kjørt i grøfta og står fast. Vi får ikke loggført alt, fortsetter Handegard.

På grunn av bilberging av et vogntog var det søndag ettermiddag redusert fremkommelighet på Fylkesvei 65 ved Vormstad i Orkdal mellom Garberg og Forve. Vegen ble åpnet igjen like før klokken 18.00.

Fra Vegtrafikksentralen får Adresseavisen opplyst at alt av strø- og saltemannskap fra både Vegvesenet og Trondheim bydrift er utkalt.

- Underkjølt regn

Meteorologisk institutt advarer også mot føret og har sendt ut OBS-varsel.

- Det er mange plasser hvor det ligger snø og er kaldt, og da fører overgangen til mildvær med seg problemer, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Vervarslinga i Bergen tidlig søndag ettermiddag.

Meteorologisk institutt sendte også lørdag ut OBS-varsel på grunn av underkjølt regn og fare for glatte veier.

- Årsaken er at det er et par-tre plussgrader noen hundre meter opp i atmosfæren som gjør at nedbøren kan komme som regn. Nede ved bakken er det fremdeles kaldt etter kuldeperioden vi har vært gjennom, og da fryser det raskt på, sa vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Bergen, Gunnar Livik.

Ambulansepersonell var innom ulykkesstedet på Klett en kort stund, men dro igjen. Bilføreren var ikke på stedet, men skal ha tatt seg til legevakt. Foto: Rune Petter Ness
Trondheim bydrift kalte søndag ettermiddag ut alt tilgjengelig mannskap for strøing. Foto: MORTEN ANTONSEN