21. desember rykket flere politipatruljer til Orkdal etter melding om en alvorlig voldsepisode. En seks år gammel jente ble funnet med alvorlige skader og hun ble sendt til St. Olavs Hospital for behandling.

Tok bussen sammen

13. januar ble den seks år gamle jenta som ble utsatt for volden avhørt ved Barnehuset i Trondheim, mens den 14 år gamle gutten som har erkjent voldsutøvelsen avga forklaring på Barnehuset 22. januar.

Politiet har dannet seg et bilde av hendelsesforløpet, selv om jenta og gutten har litt forskjellige oppfatninger av hva som skjedde, sier politiadvokat Hans Vang ved Trøndelag politidistrikt.

- Begge tok buss fra skoleområdet, og jenta satte seg ved siden av siktede i bussen. De kjente hverandre fra før av. De gikk av på samme busstopp, og jenta ble frivillig med siktede til et grustak, forteller Vang til Adresseavisen.

Ble med frivillig

Grustaket ligger slik til at det ikke er noe innsyn fra hovedveien. Det var kun 14-åringen og 6-åringen som var på grustaket.

- Hun hadde såpass tillit til siktede at hun ble med ham frivillig til grustaket, forklarer Vang.

Politiet har ikke klart å finne noe motiv for volden.

- Uten noen foranledning, begynte siktede å slå jenta. Han har selv forklart at han brukte hendene til å slå mot hodet. Han hevder at jenta var ved bevissthet hele tiden, mens jenta forklarte til politiet at hun besvimte, sier Vang.

- Ille tilredt

Jenta skal ha forsøkt å slå og sparke tilbake, men uten konsekvenser for siktede. Ingen av partene har kunnet sagt noe nærmere om hvor lenge volden pågikk, og siktede hevder han ikke husker så mye fra episoden.

- Etter at jenta skal ha kommet til bevissthet, så var hun alene i grustaket. Da hadde siktede forlatt stedet, forteller politiadvokaten.

Jenta oppsøkte folk i nærheten, og de fikk varslet politiet.

- Hun var ille tilredt da hun kom i kontakt med vitner. Hun hadde dype kutt i panne og hodebunn. Det ble også konstatert brudd i ene øyehulen og et mindre skallebeinsbrudd, forklarer Vang.

- Skremmende opplevelse

Jenta ble skrevet ut fra St. Olavs Hospital i Trondheim lille julaften.

- Hun sliter fremdeles med smerter i hode- og nakkeregionen. Hun vil trolig ikke få noen varige fysiske mén. Men det har åpenbart vært en skremmende opplevelse for henne, fastslår Vang.

Gutten har erkjent skyld for volden, men siden han er under kriminell lavalder vil saken bli henlagt.

- Det foreligger en etterforskningsplikt når barn mellom 12 og 15 år begår en straffbar handling. Dessuten skal Barnevernet ha tilstrekkelig grunnlag for oppfølging av siktede, forklarer Vang.

Kan bli flere avhør

14-åringen var under Barnevernets omsorg da volden inntraff, og blir fremdeles fulgt opp av Barnevernet.

Vang forteller videre at de vil be om en medisinsk rettssakkyndig vurdering av skadeomfanget og hvordan skadene kan forklares.

- Avhengig av hvilke svar vi får på denne sakkyndige vurderingen og en del andre prøver, så kan det være aktuelt med ytterligere avhør, sier Vang.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.