Frivillige fanger katter i Røros

Med felle og mat som lokkemiddel prøver fem frivillige i Røros å fange villkatter, skriver retten.no.

- Det er flere villkatter her enn folk tror, sier Therese Krogh til nettavisa. Tidlligere denne uka gikk en katt i inn i fella, og de frivillige lurer på om det er noen som eier den eller savner den. I utgangspunktet er de på jakt etter kattunger på cirka fem måneder som er observert rundt Esso og Milano restaurant.

Gaupejakta starter 1. februar

Nea Radio skriver på sin nettside at kvotejakta på gaupe starter mandag. For Selbu og de delene av Holtålen og Tydal som er innenfor området med mål om yngling er kvoten satt til tre gauper eller to voksne hunn-dyr. For Røros og de delene av Holtålen og Tydal som er utenfor området med mål om yngling er kvoten på tre gauper. Totalt har Rovviltnemnda satt en kvote på 26 gauper i fylkene Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Møre og Romsdal.

Husbråk i Selbu

Natt til søndag rykket en politipatrulje ut til Selbu der en huseier sa at uvedkommende hadde kommet hjem til henne og ødelagt inventar, skriver Nea radio.

Langrennsøstre er årets navn i Oppdal

I Oppdal er søstrene Silje, Astrid og Kari Øyre Slind kåret til årets navn 2015. De driver alle tre med langrenn. Midt i konkurransesesongen var det bare Kari  som var hjemme. Hun tok mot prisen på vegne av alle tre, skriver opp.no. I fjor gikk de tre søstrene inn NM-gullet i stafett for Oppdal. Det er avisa Opp som står for kåringa av årets navn. Silje Øyre Slind tok lørdag fjerdeplassen i skiathlon i NM.

Politiet rykket ut til Flå samfunnshus

Trønderbladet skriver at politiet rykket ut til slagsmål ved Flå samfunnshus lørdag kveld. Flere skal ha vært involvert i slagsmålet, og flere skal ha blitt lettere skadd. Det var en privatfest på samfunnshuset, og politiet avsluttet ifølge nettavisa festen en halv time etter midnatt.

Melhusjenter debuterer i verdenscupen på skøyter

Marte Vatn og Camilla Lund skal begge gå 3000 meter på skøyter i verdenscupen søndag, skriver Trønderbladet. Det er første gangen at de deltar i verdenscupen, og det skjer etter solid innsats i NM med medalje til begge.

Lovord til «Spelemann på taket»

Anmelderen i avisa Sør-Trøndelag mener oppsetningen av «Spelemann på taket» i Orkdal kulturhus i regi av Utspæll er verdens beste amatørteater. Skuespillerne leverer 100 prosent, skriver anmelderen som mener trampeklappen fra publkium var fullt fortjent.

Gluntan i lykkerus

Avisa Hitra-Frøya skriver at Gluntan er i lykkerus etter at de vant Spellemannsprisen for danseband lørdag kveld. Tre av medlemmene i bandet kommer fra Hitra og Frøya.