Klokken 11.18 fikk politiet melding om et vogntog som sperrer riksvei 3, like sør Ulsberg-krysset.

- Det er vogntog som har mistetveigrepet og havnet i autovernet. Vognen sperrer hele veibanen, sier operasjonsleder Bjørn Handegaard i Trøndelag politidistrikt.

Like før kollen 14.00 melder politiet at veien nå er åpnet igjen. Sjåføren har fått førerkortet beslaglagt og det opprettes sak på forholdet.

- Sjåføren er siktet for uaktsom kjøring. Strafferammen der er bøter eller fengsel i inntill et år, sier jourhavende jurist ved Trøndelag politidistrikt, Lars Lundlie.

Mulig å passere

Uhellet har hendt ved Innset. Vogntoget var på vei sørover og politiet diregerer nå trafikken på stedet.

- Vi har nettopp begynt å sende enheter dit for å se på det, og han må nok også ha hjelp av en bergningsbil, sa operasjonslederen like etter at de hadde fått meldingen.

Klokken 11.45 var første enhet på stedet. Ifølge politiet er det store skader på trekkvognen og bergningsbil er rekvirert. Det skal være mulig å passere på stedet.

- Det kan nok ta litt tid før vi får åpnet veien igjen. Det er glatt på stedet og vi har fått meldinger om flere vogntog som har slitt i området. Men de har satt på kjetting og kommet seg videre sørover, sa politiet da.

Operasjonslederen forteller at det er veldig glatt i området. Det skal ikke være snakk om personskader.