Trønderen ble pågrepet av politiet på en campingplass i Hokksund.

Han er siktet for grooming eller barnelokking, etter at han skal ha avtalt et møte for å begå et seksuelt overgrep mot det han trodde var ei 14-årig jente.

- Siktede erkjenner ikke straffskyld, og han er ikke villig til å vedta et forelegg. Han nekter for å ha gjort det han er siktet for, sier etterforskningsleder ved lensmannskontoret i trønderens hjemkommune.

- Hva oppgir han som grunn for oppmøtet på campingplassen?

- Jeg vil ikke gå detaljert inn i forklaringen, som er på sju sider, sier etterforskningslederen.

Beslag av datautstyr

Saken ble først etterforsket av Sør-Øst politidistrikt, men er nå overført til Trøndelag politidistrikt.

- Etterforskningen er nesten ferdig, men vi har gjort beslag, som nå blir undersøkt nærmere.

Beslaget omfatter blant annet en del datautstyr, som politiet vil gjennomgå.

- Eventuell videre etterforskning er avhengig av hva som kommer ut av disse undersøkelsene, sier etterforskningslederen.

Ingen forsvarer

Siktede er avhørt av politiet på Østlandet, og det blir ikke aktuelt med nye avhør, med mindre det kommer nye opplysninger i saken.

Trønderen skal ha ønsket å forklare seg uten advokat til stede, og han har heller ikke i ettertid fått oppnevnt forsvarer i saken.

Mannen er tidligere domfelt. Politiet vil ikke si hva han er domfelt for, men opplyser at det ikke er snakk om lignende forhold som det han nå er siktet for.

Etterforskningslederen understreker at de ser alvorlig på barnelokking.

- Dette er alvorlige forhold. Det er forferdelig synd at jenter blir utnyttet på denne måten, og at de kan bli kontaktet og lurt på nettet. Det er skremmende og veldig enkelt, sier lederen for etterforskningen ved lensmannskontoret.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.