Det er tronderbladet.no som skriver at hvis Stortinget ikke behandler bompengesøknaden for E6 i Gauldalen i juni, kan ikke Statens vegvesen gi klarsignal til bygging av ny E6 i Soknedal i sommer som planlagt.

- Vi får ikke sende inn anbudsdokumenter før Stortinget har behandlet bompengesøknaden. Vi kan ha anleggsmaskinene ut etter at bompengesøknaden er behandlet, sier prosjektleder Lars Bjørgård i Statens vegvesen.

Blir det ingen behandling i juni, er neste mulighet i desember.

- Da blir prosjektet et halvt år forsinket, sier Bjørgård.

Reguleringsplanen med tunnelløsninga ble vedtatt av Midtre Gauldal kommunestyre 25. januar.

Kor skal vi reis hen?

Bladet.no skriver at vår alles labyrintvenn, Viggo Valle er ute med en ny bok. Ikke overraskende heter den Påskelabyrinten.

«Påskelabyrinten» som er en geografisk skattejakt ble sendt første gang i 1987, og er et av Norges desidert mest populære radioprogram. Valle har vært programleder i alle år.

Påskelabyrinten i bokform kommer ut på Kagge Forlag. Her er det sju labyrinter, alle inneholdende 50 spørsmål hver, hvor du til slutt kommer frem til sju endelige destinasjoner.

350 spørsmål

- Dersom du merker av de sju skattestedene på kartet inni boka og trekker en linje mellom dem, vil det komme frem en figur som er den endelige løsningen på hele skattejakten, forteller Viggo Valle til avisen.

Men leserne kan selvfølgelig også løsrive deg fra dette og stille seg selv eller andre spørsmål enkeltvis og sjekke svarene bakerst i boka uavhengig av labyrint, hvis man ikke har tid til å ta hele rundreisen. Boka inneholder 350 spørsmål og svar.

Pris til Arnsteins

Under Gofotfestivalen på Scandic Hell Hotell den 12. og 13. februar blir det populære gammeldansorkesteret Arnsteins tildelt Gofotfestivalens Gammeldanspris.- Det melder Malvikbaldet.

Arnsteins skal spille på årets festival, og får prisen under konserten. det er 7. gang prisen deles ut, og tidligere prisvinnere er Norilds musikk, Nea Radio, Ole Bjarne Østby, Sten Stensgård, Sven Nyhus og Folke Lindqvist.

Slått og sparket i taxikø

Trønderavisa melder at en mann i 30-årene ble angrepet i Stjørdal natt til lørdag. Meldingen gikk ut på at en mann var blitt slått og sparket i taxikøen i Stjørdal.

- Mannen hevdet å være uskadet, men vi valgte å opprette straffesak på kroppskrenkelse, og han vil komme inn og levere en anmeldelse på forholdet, sier operasjonsleder Kjetil Mollan ved Politiet i Nord-Trøndelag.

NM til Meråker

IL Varden Meråker jobber med en søknad om å få arrangere norgesmesterskapet på ski i Grova Skisenter i 2019. Det5 skriver Bladet.no

Torsdag var daglig leder i Meråker Utvikling (MERUT) Torbjørn Berg Strømstad, skileder Unni Hovdal Iversen i IL Varden Meråker Ski, hovedlagsleder Øyvind Slungård i idrettslaget og idrettsfaglig leder Frode Estil fra Meråker videregående skole til stede i formannskapsmøtet i Meråker kommune hvor det ble informert om NM-planene.

Ni år siden sist

– Et NM er et gigantarrangement som vi må ha med hele bygda på. Det gjelder lag og foreninger, næringslivet, kommuneadministrasjonen og sist, men ikke minst, politikerne, sier Torbjørn Berg Strømstad til Bladet.no.

Det er ni år siden sist det var NM-fest i Grova og Meråker forrige gang. Neste år arrangeres NM på Lygna mens Vang står som arrangør i 2018. Siste gang det ble arrangert ski-NM i Trøndelag var på Steinkjer i 2011.