Ulykken på Fosen er den fjerde dødsulykken i de to fylkene hittil i 2016.

I januar og februar i fjor var det bare én dødsulykke i Trøndelag, ifølge seniorrådgiver Ragnar Masdal i Statens vegvesen.

Den første dødsulykken i år skjedde 17. januar, da en kvinne på 80 år omkom etter en frontkollisjon på E39 i Buvika i Skaun kommune i Sør-Trøndelag. To personer i den andre bilen ble lettere skadd.

To i sør

Den neste ulykken skjedde også i Sør-Trøndelag. Den 25. januar omkom en mann på 37 år fra Hitra etter at bilen han satt i frontkolliderte med en lastebil på fylkesvei 714 ved Våvatnet i Orkdal. En passasjer i bilen ble lettere skadd.

Natt til 31. januar omkom to menn i henholdsvis 20- og 50-årene etter nok en frontkollisjon, denne gang på E6 i Verdal. En kvinne i 50-årene ble hardt skadd i ulykken.

I ulykken på fylkesvei 715 søndag er to personer bekreftet omkommet og fire personer alvorlig skadd.

Utforkjøring

- I fjor skjedde den første dødsulykken i Sør-Trøndelag den 22. februar, da én person omkom i Hommelvik. Den var ingen dødsulykker i Nord-Trøndelag i de to første månedene i fjor, sier Masdal.

Dødsulykken i februar i fjor skjedde da en mann i 70-årene kjørte ned i et bekkefar på Selbuvegen i Hommelvik.

25. januar omkom en mann fra Hitra i en møteulykke mellom en lastebil og en personbil på fylkesvei 714. Foto: Glen Musk, Adresseavisen
Natt til 31. januar omkom to personer i en kraftig frontkollisjon på E6 i Verdal. Foto: LEIF ARNE HOLME