Ulykken skjedde søndag ettermiddag på fylkesvei 715 mellom Rørvik og Vanvikan.

Seks personer var involvert i front mot front-kollisjonen, som skjedde rundt én kilometer nord for ferjeleiet på Rørvik. En mann og en kvinne i 50-årene omkom etter ulykken. Fire andre personer ble fløyet til St. Olavs Hospital med alvorlige skader.

Redningspersonell avhørt

Politiet fortsetter med etterforskningen tirsdag.

- Det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Vi etterforsker ennå bredt. Det ene kjøretøyet har kommet over i feil kjørebane, og vi må finne årsaken til det, sier etterforskningsleder Roy Inge Aas ved Fosen lensmannskontor klokken 14.20 tirsdag.

Politiet har avhørt rundt 20 personer siden søndag. Flere av dem ble avhørt på stedet. Blant disse er også redningspersonell som bidro på ulykkesstedet. Luftambulansen, et Sea King- helikopter, brann og politi rykket ut til ulykkesstedet søndag.

- Tekniske undersøkelser er gjort og det skrives rapporter. Nå holder vi først og fremst på med vitneavhør, både på Fosen og i Trondheim, sier Aas.

Politiet har foreløpig ikke avhørt noen som var direkte vitner til hendelsen. De har tidligere opplyst at alle involverte hørte hjemme i Sør-Trøndelag, og at én av de skadde er fra Fosen.

- De tre andre skadde hører hjemme i trondheimsområdet, sier Aas.

Alvorlig, men stabil

Det satt to personer i den ene bilen, og fire i den andre. Tilstanden til de fire som ble fløyet til St. Olavs Hospital, er alvorlig, men stabil. Det opplyser kommunikasjonssjef Marit Kvikne ved sykehuset klokken 14.45.

De fire som er til behandling på intensivavdelingen ved St. Olavs Hospital, er en kvinne og en mann i 20-årene, og en kvinne og en mann i 50-årene.

- Krevende

Ulykken skjedde på en strekning med 80-sone. Politiet har blant annet gjort undersøkelser rundt hastighet, og venter på svar på disse. Etterforskningslederen sier det er en krevende sak, både med tanke på alvorlighetsgraden og omfanget i etterforskningen.

- Men jeg har tro på at vi finner årsaken til det som har skjedd, sier han.