Etter å ha erkjent drapet på Nilofer Naseri (27), ble den tiltalte ektemannen angrepet på vei ut av rettssalen på mandag, av et familiemedlem av Nilofer Naseri. Dette har ført til ekstra sikkerhet. I gangen utenfor rettssal 206 er det tirsdag satt opp en sikkerhetssluse for å avdekke om noen har med våpen inn i salen.

- Ut ifra det som skjedde på mandag, velger vi å skalere opp nivået på vaktholdet. Dette er ikke uvanlig, det gjøres i flere rettssaker. Dette er utstyr som tingretten har, sier innsatsleder Roger Mogstad fra Trøndelag politidistrikt.

LES OM NØDSAMTALEN:- Hun er død. Det har skjedd drap

Sto i gangen

Det var i forbindelse med lunsjpausen i Sør-Trøndelag tingrett mandag at angrepet på den drapstiltalte skjedde.

28-åringen ble ført ut av rettssalen av politi og arrestforvarere, da familiemedlemmet av drepte Nilofer Naseri sto i gangen og angrep mannen.

- Den tiltalte er skadet, og en lege vil se på skadene. Han opplever det som et regelrett angrep, sa 28-åringens forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen rett etter angrepet.

Etter å ha fått legetilsyn, kom den tiltalte tilbake og fortsatte sin forklaring.

Personen som angrep ble innbrakt til politihuset. Etter et avhør ble han løslatt.

Nektet adgang

- Han er nå nektet adgang til rettssalen, sier etterforskningsleder for saken, John Torger Konstad.

- Hvordan ser du på sikkerhetsvurderingen som ble gjort i forkant?

- Vi har gjort en vurdering av gjennomføringen av rettssaken, og det ble besluttet at en patrulje skulle være til stede. Det var den også, i tillegg til at han ble fremstilt av en annen patrulje. Vi greide ikke å hindre at dette skjedde, men var til stede da det skjedde og kunne avverge ytterligere skade, sier Konstad.

Før angrepet var det to politifolk og to arrestforvarere i saken, etterpå ble fire politifolk plassert i salen - nærmere den tiltalte. Det samme antallet er tilstede i dag.

Avdøde: Nilofer Naseri (27) ble drept 28. september i fjor. Ektemannen erkjenner nå straffskyld for forsettlig drap. Foto: PRIVAT