Den framlagte sentrumsplanen for Verdal by legger opp til å ta 125 dekar dyrkajord. Det skriver t-a.no.

Avisen forteller at det ble til dels opphetet stemning på Arken i Verdal mandag kveld, da mindretallspartiene Sp, SV, V, Frp og MDG hadde hasteinnkalt til folkemøte om den framlagte kommunedelplanen for Verdal by. Tirsdag morgen skal planen opp til førstegangs behandling i komité plan og samfunn (KPS).

Opprop mot ny energilov, melder retten.no. Avisen skriver at tolgaordfører Ragnhild Aashaug står i spissen for et ordføreropprop mot endringer i energiloven. Hun frykter for de lokale kraftleverandørenes rolle som samfunnsaktører.

Fyller statistroller

Det nærmer seg filminnspilling i Oppdal og Rennebu, opplyser opdalingen.no. Torsdag starter innspillingen av «Børning 2».

Ragnhild Plassen Vik i Nasjonalparken Næringshage forteller til avisen at de har begynt å komme i mål med å fylle statistrollene.

–Jeg har nå fått oversendt innspillingsplanen. Men innen filmverden endrer ting seg fra time til time, sier Plassen Vik.

Utsolgt lenge før bygget var ferdig. En sjelden «perle» på Singsås, skriver tronderbladet.no. Det siktes til de åtte enhetene Malum bygg er i ferd med å bygge på Singsås, og som ble solgt lenge før ferdigstillelse. – Det er overraskende at vi skulle selge alle så tidlig i prosessen, men det gjør alt mye enklere. Risikoen blir mindre, og alle leilighetene kan ferdigstilles samtidig, sier daglig leder i Malum bygg, Tommy Dalbakk til avisen. Nå vurderer entreprenøren flere slike prosjekter.

Kystens svar på Røros

Onsdag har Restaurant- og matfag ved Frøya videregående skole invitert alle 10. klassingene på Frøya  for å markere trøndersk matmanifes, meddler hitra-froa.no. Det skal være et manifest om et felles løft for å bevare, styrke og utvikle trøndersk matproduksjon og matkultur.

Dagen markeres på mange skoler over hele fylket. Det var blant annet dette manifestet som i sin tid inspirerte oss til å lage kokeboka der temaet var kortreist mat, forteller elevene på Restaurant- og matfag til avisen.

Fosna-folket.no skriver at Ørland kan bli kystens svar på Røros. I stedet for å rive gamle trehus i rød støysone ved kampflybasen i Ørland foreslår historiker Daniel Johansen og kulturminneforvalter Silje Taftø Pedersen å flytte husene for å skape et fortettet trehusmiljø. Ordfører Tom Myrvold (H) er begeistret for forslaget. - Dette kan bli kystens svar på Røros, mener Myrvold ifølge avisen.

Verdal er desidert verst utsatt for rovdyr i Nord-Trøndelag, skriver innherred.no.  Det er konklusjonen om man legger erstatningsoppgjøret på sau for 2015 til grunn. 153 brukere i Nord-Trøndelag søkte om erstatning for tap til fredet rovvilt i beitesesongen i fjor, og mens kravet var erstatning for 1083 søyer og 4744 lam, innvilget Fylkesmannen erstatning for 752 søyer og 3070 lam.

Til sammen ble det utbetalt godt og vel ti millioner kroner i erstatning, hvorav nesten tre millioner kroner bare i Verdal, kan avisen meddele.