Da Statens vegvesen var ute og sjekket kjøretøy i Vanvikan i Leksvik tirsdag ettermiddag rundt klokken 16 fikk de øye på en dumper, som er en slags anleggsmaskin. Da de stoppet dumperen oppdaget de raskt at ikke alt var som det skulle.

- Det var en eldre dumper som ikke hadde noe på veien å gjøre, sier inspektør Harald Ekremsæter ved Statens vegvesen.

Statens vegvesen reagerer på at dekkene ikke hadde god nok mønsterdybde.

- Tre av dekkene var totalt utslitte. Det er lett å skjønne at man ikke bør kjøre med slike dekk. Det er trafikkfarlig. Det gir både dårlig veigrep og det er fare for at man punkterer. Dersom man punkterer i fart med et så tungt kjøretøy så kan det være alvorlig, sier leder for utekontrollen i Statens vegvesen, Jan Ivar Moen.

I tillegg manglet dumperen kjetting på ett dekk. Sjåføren ble ilagt 2250 kroner i bot for de utslitte dekkene og 1000 kroner i bot for manglede kjetting. Sjåføren kunne heller ikke vise vognkort og fikk en mangellapp for lysfeil.

Statens vegvesen sjekket også kjøretøy på Brekstad i Ørland kommune tirsdag. Der ble to kjøretøy avskiltet. Én av dem hadde ikke godkjent EU-kontroll, mens den andre var ikke i godkjent teknisk stand. Ett sett prøveskilt ble også inndratt på grunn av misbruk, opplyser Ekremsæter.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Tre av dekkene var utslitte. Foto: Statens vegvesen