Kevin Vist (8 måneder) døde av smittsom hjernehinnebetennelse på veg til sykehus for snart tre år siden. Sakkyndige leger mener dødsfallet kunne vært unngått hvis Steinkjer legevakt hadde reagert raskere, melder t-a.no.

nrk.no/trondelag skriver at Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) skal få styrket egenkapitalen med 1,8 milliarder kroner. Det foreslår Fylkesrådet i Nord-Trøndelag.  Det er 1,8 milliarder av et lån på til sammen to milliarder kroner som Nord-Trøndelag fylkeskommune har gitt til NTE, som nå blir foreslått omgjort til egenkapital. Ut fra den foreslåtte tidsplanen skal konverteringen skje i desember i år.

Extra-millionær fra Os

En kvinne fra Os er blitt Extra-millionær, melder retten.no.  Hun spilte Extra hos Spar Os midt på dagen tirsdag. Noen timer senere fikk fra Hamar. Kvinnen ønsket å være anonym, så programleder Kjersti Gullvåg måtte slippe løs de seks Extra-tallene på egen hånd. Inngangspremien var på hele 400 000 kroner, men kvinnen fra Os rykket opp til én million kroner med treff allerede på det første tallet.

Ledige hyttetomter

50 ledige tomter har vært til salgs lenge, men ingen vil kjøpe, skriver tronderbladet.no. Flere har meldt interesse for hyttetomter på Lundamo, men ingen har villet forplikte seg. Sekretær Aina Einum i Melhus tomteselskap har ifølge avisen notert minst 20 interessenter, men konstaterer at henvendelsene ikke har resultert i salg av tomter i Odalen og Sama ved Håen på Lundamo. Melhus tomteselskap tok over salget av hyttetomter på den kommunale eiendommen Lundemo bruk.

Svindlet Nav

En hitterværing i 30-årene er i Fosen tingrett dømt til fengsel i 21 dager for trygdesvindel og falsk forklaring, skriver hitra-froya.no. Han unnlot å opplyse på elektronisk utfylte meldekort til NAV alle timer han hadde arbeidet. Dette medførte at den elektroniske beregningen av hvor mye han skulle ha i dagpenger ble påvirket, slik at han fikk utbetalt kr 96 000 kroner for mye i dagpenger. Mannen nektet straffskyld.

Etterlyser besøksfamilier

ytringen.no forteller at barnevernstjenesten i Ytre Namdal trenger flere personer som kan bidra som fritidskontakter, besøksfamilier eller andre behov barnevernet har. Barnevernsleder Heidi Aune sier til avisen at de ønsker seg en «bank» av kontaktpersoner som kan bidra for å gjøre hverdagen bedre for familier i regionen som har behov for litt avlastning i ulike sammenhenger.

Vinterfest i Oppdal

Til helgen starter arbeidet med å få på plass skulpturpark og skøytebane til vinterfesten i Oppdal, skriver opdalingen.no. I samarbeid med reiselivsnæringen, handelsstanden og Oppdal kommune skal det lages en skulpturpark av marmor i tilknytning til den planlagte skøytebanen som skal legges mellom Sentrumsbygget og Aunasenteret i Oppdal sentrum. Kunstner Torild Storvik Malmedal fra Elnesvågen skal stå for skulpturene i parken som blir på rundt 250 kvadratmeter, melder avisen.