Under Melhus-drapssakens tredje dag i Sør-Trøndelag tingrett onsdag, forklarte et vitne seg om funnet av kniven som påtalemyndigheten mener ble brukt under drapet på Nilofer Naseri 28. september i fjor.

Mannen (47), som bodde i samme boligkompleks som tiltalte på Melhus, kjørte ungene sine av gårde til skolen 29. september. Etterpå gikk han og kastet søppel i søppelkassen. Det var da han så at det lå en blodig kniv i bunnen på containeren. Han varslet en vekter, som igjen varslet politiet. Det ble tatt beslag i søppelkassen.

Kjøkkenkniv

Krimteknikere har under rettssaken fortalt at kniven var en 23 cm lang kjøkkenkniv som kom fra leiligheten til Nilofer Naseri. Tiltalte uttalte under sin forklaring at denne kniven kunne ha ligget i gangen, ved emballasjen til en nyinnkjøpt tv.

- Det kan hende hun hadde åpnet esken med den. Det var kona som fikk tak i kniven først, sa tiltalte og hevdet han tok denne fra Naseri.

I sitt vitnemål i retten på onsdag mente imidlertid lillebroren til drapsofferet at denne kniven umulig kunne ha ligget der. Han var på besøk denne kvelden før drapet.

Bylt med klær

På natten etter drapet 28. september i fjor startet politiet sine tekniske undersøkelser. Det ble også gjort søk utenfor boligen til drapsofferet Nilofer Naseri. På endeveggen på rekkehuset til Naseri ble det gjort et funn i en søppelboks.

- Vi fant en bylt med noe tøy. Da vi undersøkte denne bylten fant vi fem klesplagg inne i et pledd, sa politibetjenten som forklarte seg i retten.

I pleddet lå det blant annet en hvit t-skjorte, en joggebukse samt en skinnjakke. Klærne var tilsølt av blod. Dette er analysert og blodet hadde DNA fra avdøde, opplyste politioverbetjent og krimtekniker John Arthur Gjersvold i retten.

Den tiltalte, som erkjenner straffskyld for å ha kvalt og knivstukket ektefellen til døde, har i politiavhør forklart hvor han kastet klærne. Han husket imidlertid ikke hvor han kastet kniven.

Tekniske undersøkelser: Politiet gjorde tekniske undersøkelser utenfor drapsåstedet på Melhus på natten etter at Nilofer Naseri ble drept - blant annet i søppelkasser. Foto: Ole Martin Wold