Retten.no skriver at 8. og 9. april inntar aktører fra reiseliv og matmiljø på Røros Mathallen i Trondheim. - Avtalen ble inngått onsdag, forteller daglig leder i Røros F&B Group, Kjetil Reinskou. Alt som skjer i Mathallen de to dagene er det aktører fra Røros som står i bresjen for. Reinskou legger til at det skal bugne med mat fra Rørosregionen. - Det blir mat fra Røros på lunsjmenyen, vi inviterer gjester fra både privat og offentlig sektor og det blir for eksempel ølsmaking, sier han til avisen.

Børning i Oppdal og Rennebu

Sent torsdag kveld kom en trailer med flere av bilene som skal brukes under Børning 2-innspillingen i oppdal og Rennebu de nærmeste dagene, melder opdalingen.no. Bilene står trygt parkert i lokalene hos Dekkmann i Oppdal. Er du stor fan av den første Børning-filmen, drar du lett kjensel på flere av bilene, blant annet en gul Ford Mustang, skriver avisen.

Det kommer et nytt lass med biler fredag. Etter det Opdalingen kjenner til kommer ikke skuespillerne til filmsettet før søndag. I første omgang skal det være snakk om å filme bilscener med profesjonelle sjåfører, deriblant driftekonge Fredric Aasbø.

Nekter sammenslåing

Tronderbladet.no forteller at ordfører Sivert Moen nekter å la seg skremme til å slå Midtre Gauldal sammen med andre kommuner. – Det er ren utpressing, rett og slett. Det forholder jeg meg ikke til, sier Moen rett ut. Han snakker om regjeringens gulrot og pisk-taktikk i forhold til kommunereformen. Som en gulrot har de sagt at kommunene som slår seg sammen med andre kommuner, skal beholde dagens finansieringssystem i 15 år framover.

Kommuner som ikke gjør det, går over i et nytt finansieringssystem, som betyr mindre penger i kassa. Senterpartiordføreren sier videre til avisen at han ikke liker denne formen for lokkemidler eller trusler. Han tror rett og slett ikke at det blir gjennomført. Det vil ramme for skjevt.

Får skjenke videre

Avisa-st.no skriver at Hjørnet Tapas og Cafe på Orkanger sto i fare for å miste skjenkebevillingen i to uker på grunn av manglende innbetaling av gebyr for skjenkebevilling. Men da saken skulle behandles i forvaltningsutvalget i Orkdal kommune, ble gebyret betalt. I stedet tilrår utvalget enstemmig at kommunestyret tildeler restauranten to prikker for manglende betaling av bevillingsgebyr, jamfør forskrift om omsetning av alkoholholdig drikke. Dermed får restauranten skjenke alkohol videre uten avbrudd, ifølge avisen.

Vil bli kvitt elbilene

Kommuneansatte vil bli kvitt elbiler, melder fosna-folket.no. De ansatte mener elbiler utsetter dem for unødig helseskade og fører til sykefravær. Seks elbiler som Ørland kommune kjøpte i 2012, er blitt en kilde til hodepine for ansatte og administrasjonen i kommunen. Det er særlig hjemmetjenestens ansatte som mener elbilene skaper problemer.

Ansattes representanter meldte inn problemer knyttet til elbilene som ekstrasak i arbeidsmiljøutvalget 11. desember i fjor, og det ble da fattet vedtak om å gjennomføre en risiko- og sårbarhetsanalyse. Fredag skal formannskapet ta stilling til anskaffelse av biler til hjemmetjenesten, og i saksframlegget blir elbilene som ble kjøpt i 2012 grundig «slaktet».

Lista med problemer knyttet til bilene er lang, og handler både om tekniske sider ved kjøretøyene, de ansattes helse, samt problemer med frakt av medisinsk teknisk utstyr som blir defekt ved lave temperaturer, skriver avisen.

Nedslitt svømmehall

Bladet.no skriver at svømmehallen i Stjørdal er helt nedslitt. Situasjonen er så ille at det rett og slett må vurderes om det har noen hensikt å koste på svømmehallen mer penger. Det går fram av rådmannens innstilling til vedlikeholdsplan som formannskapet fikk på bordet torsdag. Rådmannen er tydelig overfor stjørdalspolitikerne: Kommunen bruker mindre penger til vedlikehold enn det som er nødvendig for å bevare verdiene som ligger i den kommunale bygningsmassen.

Stjørdal bruker mindre på vedlikehold enn sammenlignbare kommuner. Etterslepet er langt. Under orienteringen til formannskapet, gjentok etatsjef Tore Rømo behovet for å bruke mer penger på vedlikehold, melder avisen.