Det har blitt en tradisjon at kamuflerte testbiler kjører på norske vinterveier. Lørdag var det Joakim Granli Antonsens tur til å få et glimt av Mercedes-biler som ennå ikke er lansert i markedet.

- Jeg var kjempeheldig! Jeg har hytte i Oppdal og hadde vært og handlet på Aunasenteret da jeg oppdaget fire-fem kamuflerte Mercedes-biler på parkeringsplassen, forteller han til Adresseavisen.

- Ulikt design

Han skjønte raskt at det var testbiler, og at det skjulte seg nye modeller under det svart-hvite mønsteret.

- Det var ikke så lett å se hva slags modell det var, men det var forskjellige design på både panseret og lyktene. Jeg tror det kunne ha vært sportsversjoner, sier han.

- Så lekne ut

Han tror Mercedes-Benz vil teste ut skikkelige vinterføre eller kjøre på litt dårligere veier enn i Tyskland.

- Tyskland har jo litt bedre veiforhold enn det Norge har å tilby, sier han tørt.

- Fikk du lyst til å prøvekjøre en av doningene?

- Ja, den lysten var absolutt til stede. Det hadde vært knall å testkjøre en av bilene. Det så ut som sporty og lekne biler, sier han.

I sjokket over å oppdage bilene, glemte han å titte inn i bilene for å få en smakebit på interiøret.

- Jeg synes uansett det var kjempegøy å se noe sånt.

Kan ikke si noe

Kommunikasjonsdirektør Christoffer Nøkleby ved Mercedes-Benz Norge forteller at de har ingen innsikt eller informasjon om testkjøringer i Norge.

- Vi vet at det er flere bilprodusenter, deriblant Mercedes-Benz, som gjør vintertestinger av nye modeller i Norge og Sverige, sier han til Adresseavisen.

- Jeg har fått en del henvendelser i det siste om dette. De kamuflerte bilene kommer i små kortesjer og gjør alle slags mulige tester på norske veier. Jeg antar det handler om både kaldt vær, lett trafikk og langkjøring, sier Nøkleby.

Broom skriver på sine nettsider at det var flere Mercedeser som kom med ferja fra Hirtshals til Kristiansand tidligere denne uka. Broom skriver videre at det er sannsynligvis skjuler seg sporty AMG-versjoner av den helt nye E-klassen under kamufleringen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Bilene var godt kamuflert, men det var enkelt å se at det var Mercedes som var på testkjøring i Sør-Trøndelag. Foto: JOAKIM GRANLI ANTONSEN