Ingen personer er skadet i forbindelse med brannen.

Nødetatene fikk tidlig torsdag morgen melding om brann ved et trelastlager hos Byggmakker på Støren. Det opplyser Trøndelag politidistrikt på Twitter. Brannen viste å være i et lager til Kjeldstad trelast i umiddelbar tilknytning til Byggmakker.

Fryktet spredning

Da brannen først ble meldt var det full overtenning i bygget. I seks-tiden torsdag morgen har situasjonen roet seg betraktelig, og det er få åpne flammer. Politiet følte seg imidlertid ikke helt trygge på situasjonen.

- Det er for tidlig å si at vi har kontroll, vi er jo redd for spredning. Det er mye sagflis og lignende som ligger rundt her og kan ta fyr. Det skal ikke mer til enn en glo som vi ikke har kontroll på, så står nabohuset her i full fyr, sa politiets innsatsleder Roar Selvnes rundt klokken seks.

En halvtime senere, klokken 06.30, opplyser han at spredningsfaren anses som minimal. Innsatsen på stedet har gått over til etterslokking.

Bruker truck

En stor lagerhall blir ansett som tapt, og innsatsen gjennom natta og morgenen var konsentrert rundt å hindre spredning til bygg og områder rundt. Flere gaffeltrucker jobbet iherdig med å fjerne materialpakker fra veggene nær bygningen som brenner.

Bygningen som er totalskadet er et bygg på flere hundre kvadratmeter. Det blir beskrevet som et sorteringslager, og mengden materiale skal ha vært beskjeden.

- Det har nok vært en fordel i slokkingsarbeidet, sier Selvnes.

Dét bekreftes av brannsjef Arild Karlsen ved Gauldal brann- og redningstjeneste.

- Arbeidet har ikke vært spesielt vanskelig, men vi var avhengig av mye mannskaper. I en kort periode var det tilløp til spredning til et nabobygg på grunn av gnister og glør, men vi fikk heldigvis raskt kontroll.

Vurderte evakuering

Ambulansepersonell var tidlig på stedet. De startet umiddelbart varsling av beboere i et boligområde et par hundre meter fra brannstedet.

- Vi fryktet spredning dit, og beboerne ble vekket for å være klar til en eventuell evakuering. Det viste seg å ikke å bli nødvendig, sier Selvnes.

Mye mannskap

Brannmannskaper fra hele Gauldalen er på stedet. Det samme gjelder et høyderedskap fra Trondheim. Ifølge brannsjef Arild Karlsen var totalt ni biler og 35 mann fra brannvesenet i sving.

Et vitne opplyste til Adresseavisen i fem-tiden at det var full fyr i en materialbygning på stedet.

Trafikken på E6 berøres ikke av brannen. Fylkesvei 30 forbi stedet har imidlertid vært delvis stengt.

Årsaken til brannen er ikke kjent. Brannvesenet kommer til å være på stedet og jobbe med etterslokking utover dagen.

Store gaffeltrucker brukes for å kjøre bort materiale fra bygningen. Foto: Jonas Bjørkli
Flammene sto høyt til værs da nødetatene fikk melding om brannen. Foto: Lisa Schjølberg