Prisen på smågodteri er rekordlav i Norge, og du får godis til 2,90 per hektogram i butikkene.

- Jeg har aldri opplevd en slik pris på smågodteriet før. Jeg tror ikke den blir lavere enn dette, men jeg vet ikke, sa kjøpmann Per Olav Lutdal ved Rema 1000 Bakklandet i Trondheim onsdag.

Helseministeren: - I påsken skal folk få kose seg

Les også: - Det er kalorier for 30 middager i én full smågodtpose

Han har jobbet for Rema i nesten 20 år, men smågodteriprisen han reklamerer for nå er det laveste noensinne. Han forklarer den lave prisen med at de følger prisene i markedet og at prisene pleier å gå ned før påske.

Svenskene senker også prisene

I Sverige derimot har godisprisene vært stabile. Både på Coop Extra Storlien og Eurocash Storlien koster smågodtet 8,90 per hekto når Adresseavisen ringer fredag formiddag. Cirka tre ganger så mye som smågodt i norske butikkhyller koster.

- Vi har hørt at prisen var nede i 2,90 i Norge. Det er veldig lavt, altså. Vi har hatt en prat om å gjøre noen justeringer, og vi kommer til å senke prisen til 3,90 per hekto senere i dag, sier assisterende daglig leder ved Eurocash, Eva Jonsson.

Nå setter Coop en maksgrense på to kilo smågodt per kunde, skriver E24.

Les også: Priskrig på mer enn bare smågodt

- Har nordmenn kjøpt mindre smågodt hos dere nå når prisene i Norge er så lave?

- Faktisk ikke. De kjøper like mye smågodt nå. Det finnes nok andre smaker her enn i Norge, sier Jonsson.

Også Coop Extra Storlien kommer til å sette ned prisene i forbindelse med påsken. Neste uke vil prisen være 4,90 per hekto, opplyser butikkpersonalet.

Valutakursen er tilnærmet lik i Norge og Sverige.