En 70 år gammel mannlig sjåfør fra Fosen ble stanset på fylkesvei 715 ved bomstasjonen ved Krinsvatnet i Rissa tirsdag kveld. Det var en politipatrulje som tilfeldigvis kom kjørende som stanset den aktuelle volvoen i 20.30-tida.

- Politipatruljen klarte ikke å se registreringsnummeret fordi det var tildekket av stålplater både foran og bak, sier operasjonsleder Astrid Metlid ved Trøndelag politidistrikt.

Godtok forelegg

Mannen ble konfrontert på stedet, og han var villig til å vedta et forelegg. Han ble anmeldt for forholdet.

- Han fortalte at formålet med å dekke til bilskiltene var å unngå belastning i bomstasjonen. Han erkjente de faktiske forhold. Stålplatene ble beslaglagt og destruert av politiet, sier hun.

Ifølge politiet er det ukjent hvor lenge mannen hadde kjørt med stålplatene. Han fikk kjøre videre etter at platene var fjernet.

- Saken er ferdig etterforsket, og nå må juristen avgjøre reaksjonen, sier Metlid.

21 ganger med tildekte skilt

Bomstasjonen ved Krinsvatnet ble åpnet i mai i 2012. Det koster 70 kroner å passere dersom man ikke har noen avtale.

Daglig leder Knut Sundet i Fosenvegene AS sier til Fosna-Folket at samme Volvo har passert 21 ganger gjennom Krinsvatn bomstasjon med tildekte bilskilt siden februar. Den aller siste passeringen var tirsdag kveld, og elleve minutter etter passeringen ble en Volvo stanset av politiet med tildekte skilt.

- Jeg har ingen formening om dette er samme bil, sier Sundet til Adresseavisen.

LES MER (PLUSS): Tre av fire synes det er greit å bruke bompenger på annet enn veier

Vil ta kontakt med politiet

Selv om sannsynligheten er stor, vil ikke Sundet spekulere om det er samme bil som har sneket i bomstasjonen og som tirsdag kveld ble stanset av politiet med stålplater.

- Jeg har ikke vært i kontakt med politiet, men vil ta kontakt for å gi dem informasjonen som vi har, sier han.

Det er også mulig at volvoen har passert bomstasjonen med tildekte bilskilt mange flere ganger enn de 21 gangene som er registrert.

- Vi har ikke gått gjennom alt materialet vårt. Dette var bare en kjapp gjennomgang fra februar til tirsdag kveld, sier Sundet.

- Juksemakeri

Han har en klar mening om folk som sniker seg unna bomavgiften.

- Jeg synes det er helt utilbørlig. Det er juksemakeri, sier Sundet oppgitt.

Like etter åpningen av bomstasjonen var det en god del sniking, men dette har blitt et vesentlig mindre problem. Likevel er det noen få som prøver seg.

- Det er noen gjengangere fortsatt, men nå er det i det minste slutt på at folk slenger truser og skjorter over ansiktet sitt for å ikke bli gjenkjent, sier Sundet.

LES MER (PLUSS): Klæbyggen betaler mest i bomringen

- Andre må betale

Det er med andre ord ikke så mange som spontansniker, men det er desto mer alvorlig at de som ikke vil betale bomavgiften går bevisst inn for å lage seg et system, mener Sundet.

- Skjuler du registreringsnummeret, så har du bestemt deg for å bedrive sånn virksomhet. Men dess mer folk jukser, dess mer må andre betale. Det er ufint, sier han.

I fjor gikk Edna Otterstad (84) fra Rissa til sak mot Fosenvegene fordi hun nektet å betale bomregningen. Hun mente at bommen var satt opp på feil sted.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Dette bildet ble tatt da en Volvo kjørte ulovlig gjennom Krinsvatn bomstasjon i Rissa tirsdag kveld klokka 20.29. Elleve minutter senere stanset politiet en Volvo med tildekte skilt. Det er fremdeles ukjent om det er samme bil det er snakk om. Foto: FOSENVEGENE AS