Politiet i Trøndelag meldte like før klokken 18.30 om en gress- og lyngbrann i Drivdalen i Oppdal kommune.

Ifølge Opdalingen skyldtes brannen i terrenget en bråtebrann som kom ut av kontroll. En stund var det fare for at noen hytter i området skulle gå med i brannen, men en grusvei fungerte som brannstopper. Avisen skriver videre at 25 mål mark er ødelagt som følge av brannen.

Brannmester Eivind Schjødt ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag opplyser at brannen var slukket klokken 19.08, og at grunneieren har fått ansvaret med å passe på om den blusser opp igjen.

- Bruk fornuft

Selv om det generelle forbudet mot å gjøre opp ild i skog og mark først trår i kraft fra 15. april, så bør folk tenke seg om før de gjør opp ild utendørs nå, oppfordrer både brannvesenet og politiet.

- Det er veldig tørt, og vi oppfordrer folk til å bruke fornuft, brannmester Per Ivar Lysholm ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

«Stor brannfare flere steder i distriktet», advarer politiet på Twitter mandag ettermiddag, etter flere gress- og lyngbranner i Sør-Trøndelag de siste timene. Her er oversikten:

Bråtebrann

I 13-tiden måtte nødetatene rykke ut til Storås i Meldal på grunn av det brant i terrenget. Brannen var på en boligtomt på Storås. Grunneieren hadde brant bråtebrann, og det var et område på omlag ett mål som brant.

- Vi anbefaler ikke å brenne bråtebrann når det er så tørt som nå. Vi oppretter en sak på hendelsen, og en jurist må vurdere hva som skal skje videre, sa operasjonsleder Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikt.

- Mistet kontroll over bål

Like før klokken 16.30 meldte politiet om en ny gress- og lyngbrann. Denne gangen ved Flatreitan på Støren.

- To gutter på 15 år hadde tent et bål for å steke smørbrød. De mistet kontrollen over bålet, opplyste operasjonsleder Arnt Harald Aaslund ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Brannvesenet hadde kontroll over denne brannen i 19.50-tiden.

110-sentralen fikk også melding om en lyngbrann på Frøya mandag ettermiddag.

- Vi fikk melding om brannen på Sistranda klokken 17.39. Klokken 17.51 hadde vi kontroll, sier brannmester Schjødt.

På vei mot bolighus

Også i Trondheim måtte brannvesenet rykke ut for å slukke en gressbrann mandag ettermiddag. I 17.30-tiden begynte det å brenne i Prestekrageveien på Moholt.

Et område på ca. 100 kvadratmeter ble avsvidd. Brannen nådde en hekk og var på vei mot et bolighus, ifølge Per Ivar Lysholm ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

Brannen slukket: Brannvesenet fikk raskt kontroll på den lille gressbrannen på Moholt. Foto: Martin Andersen