Personen bak en falsk Marcus og Martinus-profil på Facebook har sendt ufine meldinger til unge jenter. Det skriver NRK Trøndelag.

Camilla Jonli fra Rindal er mor til ei 13 år gammel jente. Hun slo alarm da datteren fortalte om meldingene hun fikk fra dem hun trodde var tvillingene og artistene Marcus og Martinus.

– Hun var i ekstase da hun hadde blitt venn med heltene sine på Facebook, sier Jonli.

- Handlingslammet og rystet

Så - kort tid senere, dukket det opp en melding i innboksen fra dem som utga seg for å være brødrene.

– De spurte om hun kunne være med i en musikkvideo, og sa de trengte nummeret hennes. Ettersom samtalen utviklet seg, spurte de om hun kunne sende bilder av puppene sine, forteller moren til NRK Trøndelag.

Jonli synes det er ille å tenke på at hvem som helst kan stå bak.

– Det kan være en dårlig guttespøk, men det kan også være en mann på 55 år som står bak. Jeg føler meg fortsatt handlingslammet, og rystet over at noen kan gjøre noe sånt mot naive, unge jenter, sier Jonli.

Manageren til Marcus og Martinus rapporterte Facebook-profilen umiddelbart torsdag kveld, og Facebook fjernet den etter kort tid.

– Det er mange Marcus og Martinus-profiler på Facebook, men jeg har aldri hørt om lignende tilfeller tidligere, sier manager Jon Leiulfsrud til NRK.

Tente på samboerens bil

En mann i 30-årene fra Nord-Trøndelag stod tidligere i år tiltalt i Inntrøndelag tingrett for å ha tent på samboerens bil og promillekjøring, skriver Trønder-Avisa.

I avhør hadde mannen forklart at han fikk penger av samboeren for å dra på butikken å handle. Men han hadde på dette tidspunktet en tung rusperiode, og kom hjem med varer fra en helt annen butikk enn det som var planen, ifølge avisen.

Dette førte til en høylytt krangel, som resulterte i at tiltalte hentet en kanne med motorsagbensin som han helte utover setene i samboerens bil og tente på. Tiltalte forklarte i avhør at han angret seg da han så flammene, og han hentet deretter et brannslokningsapparat og slukket branntilløpet.

Mannen ble dømt til 21 dager fengsel og fradømt førerretten i to år for ildspåsettelsen og en tidligere promillekjøring.

190 hotellansatte i streik?

På Stjørdal kan 190 ansatte bli tatt ut i hotellstreik fra lørdag morgen. Det skriver Stjørdalens Blad.

Fellesforbundet trapper opp hotellstreiken, og medlemmene ved alle hotellene i Stjørdal stopper arbeidet fra lørdag morgen klokka åtte.

- Kampviljen er stor, sier Per Moen, som leder Fellesforbundets avdeling i stjørdalsområdet til avisen.

Han mener hotellbransjen er forskjells-Norge på sitt verste.

- Her finner du noen av Norges rikeste eiere på toppen, og noen av de dårligst betalte ansatte på gulvet. Det er renholderne og servitørenes svette som gjør hotellkongene rike. Derfor er det bare rett og rimelig om de får økt lønn. Det er rettferdig at de ansatte får beholde mer av verdiene de skaper selv, sier Per Moen til Stjørdalens Blad.

Alle hotellene i Stjørdal rammes av streiken. Også ansatte hos Select Service Partner på Værnes som driver restauranter og cateringvirksomhet, er tatt ut i streik fra lørdag morgen.

Legger ned skolen i Bessaker

Med et lite flertall vedtok Roan kommunestyre torsdag å legge ned den lille grendeskolen i Bessaker, skriver NRK Trøndelag. Skolen har 23 elever, fordelt på sju klassetrinn, og fra høsten av skal elevene fraktes til Brandsfjord skole.