Ifølge politiet brenner det i et område bak Espa i Orkdal. Foto: Skjermdump/kart.finn.no

Klokken 17.40 meldte politiet om en lyngbrann, som oppsto ved en høyspentlinje på Espa i Orkdal i Sør-Trøndelag.

- Et tre som veltet over kraftlinjen førte til gnister. Disse «flyr» ut i terrenget og gjør jobben utfordrende for brannvesenet, meldte politiet på Twitter.

Klokken 18.40 opplyser Rune Brandmo ved Trøndelag politidistrikt at brannen er under kontroll.

- Brannvesenet har kontroll og driver med etterslukking. Politiet har avsluttet på stedet, sier Brandmo.

Brannvakt utover kvelden

Ifølge Adresseavisens reporter på stedet har det brent i et stort område. Det skal også ha begynt å brenne i selve høyspentmasta.

Brannvesenet sier de vil holde vakt på området utover kvelden.

- Vi har gått over området, men man vet aldri. Det kan gå dypt, og vindkast kan gjøre at det blusser opp igjen. Derfor har vi brannvakt, for å sikre oss mot oppblussing, sier vaktleder Stig Lunde ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

Ba om bistand

Det lokale brannvesenet fikk bistand fra nabokommuner. Brannvesenet opplyste at de hadde cirka 18 mann på stedet klokken 18.

- De har begynt å få folk rundt hele området, så jeg regner med at de får kontroll etter hvert, opplyste vaktleder Lunde.

Politiet meldte tidlig at brannen tiltok i styrke på grunn av mye vind i området.

Like før klokken 19 opplyser brannvesenet at mannskapet fra nabokommunene har reist fra stedet.

- Nå håndterer brannvesenet i Orkdal etterslukkingen på egenhånd, sier Lunde, og legger til at det også har begynt å regne på stedet.

Flere branner

Dette er den andre lyngbrannen i Sør-Trøndelag mandag ettermiddag. I 15-tiden rykket brannvesenet også ut til en lyngbrann ved Åmot i Meldal. I tillegg kom et hagebål ut av kontroll ved en skole i Namsos i 12-tiden.

Søndag kveld ble det også meldt om en gressbrann i Nærøy.

Klokken 17.40 delte politiet dette bildet på Facebook. Foto: Politiet i Orkdal, Skaun, Agdenes, Meldal, Hemne, og Snillfjord.