Foto: Privat

Da Kristin og samboeren skulle kjøre hjem middagsbesøket sitt fra Tyholt i Trondheim, ble de oppmerksomme på en plastikkpose som lå i rundkjøringen ved Vegamot på Moholt.

- Det så ut som om det lå noe inni, men vi kunne ikke stoppe midt i rundkjøringen. Samboeren min sa at om posen lå der på tilbaketuren, så skulle vi stoppe og se hva det var, sier Kristin, som ikke ønsker etternavnet sitt i avisa.

Les også: Husfliden i Trondheim tjener godt på trønderbunaden (for abonnenter)

To store søljer

Posen lå der fortsatt på returen, så de stoppet og fikk tak i den.

- Inni den lå det  to store bunadssøljer, mansjettknapper, en skjorte, væske, sjal og en ring. Alt så veldig fint og nytt ut. Og kanskje var det en jente som skulle konfirmeres i helga som trengte dette, så vi måtte gjøre noe for å finne eieren, sier hun.

Kvinnen vurderte både hittegods og annonse i avisa, men døtrene i huset hadde en bedre plan.

- Datteren min la ut bildet av bunadstilbehøret på Facebook, og det tok ikke lang tid før etterlysningen ble delt av veldig mange.

Les også: Endevendte hus og stjal smykker for betydelige verdier

Les også: Stilte seg i kø én time før butikkene åpnet, og sikret seg rimelig bunadssølv

- Jubel i stua

Innlegget ble lagt ut på Facebook rundt klokken 21 torsdag kveld, og rundt klokken 23 ringte telefonen.

- Ei jente ringte og sa at det var hennes utstyr. Da ble det jubel i stua. Vi var så glade for at det funket, og det på så kort tid.

Den unge jenta bor på Voll studentby i Trondheim, og skulle reiste hjem til Steinkjer da uhellet skjedde. Posen ble gjenglemt på taket av bilen under pakkingen, og skled av i rundkjøringen.

- Ingenting var skadd, og hele episoden fikk en «happy ending». Vi er veldig glade for at vi kunne hjelpe til, sier trondheimskvinnen.