Mannen, som er i 40-årene, ble pågrepet i desember 2015, etter at hans datter varslet politiet om en voldsepisode.

Under avhør kom det frem at mannen jevnlig har mishandlet sin kone og barn i 13 år.

«Pisket med gardintau»

«Retten har funnet det bevist at tiltalte jevnlig siden 2002 har slått sine døtre i ansiktet både med flat hånd og knyttet neve, pisket dem med blant annet gardintau, slått dem med belte, sparket dem, dyttet dem, dratt dem etter håret, spyttet dem i ansiktet, slått dem med belte, trepinne eller andre gjenstander», heter det i dommen.

Mannen skal ifølge dommen også ha tatt kvelertak rundt halsen på en av døtrene til hun ble rød i ansiktet.

«Levd i konstant frykt»

Mannen kom til Norge som asylsøker fra et land i Midtøsten på slutten av 90-tallet. Et par år senere kom hans kone etter. Ekteparet har tre døtre og to sønner.

I den omfattende dommen beskrives vold mot samtlige familiemedlemmer. I tillegg til fysisk vold mot sin kone, skal mannen ha kalt henne «hore, kjerring, slave, uttalt at hun er ingenting for ham, at hun skal være takknemlig for at han er mannen hennes, sagt at hun må kysse føttene hans, spyttet henne i ansiktet og lignende», heter det i dommen.

Retten fant det også bevist at han blant annet har truet sønnene med å drepe dem og låst dem inne i et rom i kjelleren.

«De fornærmede synes å ha levd i konstant frykt for ny vold, raseriutbrudd og trakassering fra tiltalte», heter det i dommen.

Erkjente straffskyld

Mannen erkjente straffskyld i Sør-Trøndelag tingrett i slutten av april.

Etter en samlet vurdering konkluderte retten at «det tiltalte har utsatt sin familie for er å anse som grov familievold/grov mishandling i familieforhold».

Retten fant det formildende at tiltalte bekreftet de fornærmedes forklaringer.

Var krigsfange

I dommen kommer det frem at mannen har vært soldat, og blitt holdt som krigsfange.

«Tiltalte har diagnosen posttraumatisk stressyndrom og har jevnlig gått på medisiner mot depresjoner og aggresjon/sinne», heter det i dommen.

Ifølge dommen ble den formildende faktoren redusert, da mannen i perioder ikke har tatt medisinen sin.

Dømt til fengsel

Mannen ble dømt til tre år i fengsel, hvorav fire måneder gjøres betinget med prøvetid på to år.

I tillegg nektes mannen å kontakte sin familie i en periode på ett år. Kontaktforbudet gjelder også bruk av «brev, telefon, Internett eller på annet vis», heter det i dommen.

Strafferammen for grov mishandling i familieforhold ble økt til 15 års fengsel etter en lovendring i oktober 2015. Ved utmåling av straff måtte retten imidlertid ta hensyn til at hovedtyngden av forholdene mannen var tiltalt for skjedde før denne lovendringen.