- Per nå ser det ut til at vi må kutte halvannet årsverk, noe som vil påvirke tre til fire ansatte avhengig av stillingsprosenten, sier hotelldirektør Magnus Müller Lysholm til NRK Trøndelag og legger til at dette er noe partene må snakke om etter at streiken er over.

Streiken i hotell- og restaurantbransjen har nå pågått i snart fire uker, og etter siste opptrapping er det totalt i underkant av 6000 ansatte i næringen som er tatt ut.

- Helt forferdelig

På Bårdshaug herregård er 23 av totalt 65 ansatte tatt ut i streik.

- Streiken skulle egentlig ha rammet de store kjedene, men dessverre sitter hotellansatte i distriktene nå og lider for et problem hos de store kjedene. Det å ta oss ut så tidlig mener jeg var dårlig gjennomtenkt, sier Heidi Anita Øien, ansatt ved hotellet, til rikskringkasteren.

Ifølge NRK vil familiehotellet ha tapt to millioner kroner på streiken innen uken er omme.

Vil evaluere

- Som en ansvarlig part i oppgjøret må vi selvfølgelig evaluere de valgene vi har tatt i forbindelse med streiken, men det er noe vi må se på når streiken er over, sier Børge Ånesen, styreleder i Fellesforbundet, til Adresseavisen.

Han legger til at oppsigelser i utgangspunktet er en individuell sak, og ikke en forbundssak.

- Men de som eventuelt får sparken vil få tilbud om en juridisk vurdering av oppsigelsen på lik linje med alle andre oppsigelsessaker, sier han på generelt grunnlag.

Lokal forhandlingsrett

Hotell- og restaurantansatte over hele landet gikk søndag ut i streik etter at forhandlingene mellom NHO Reiseliv og Fellesforbundet brøt sammen elleve timer på overtid.

Et av hovedpunktene de ikke klarte å bli enige om er den lokale forhandlingsretten. Fagforeningens medlemmer ønsker dette for å kunne ta ut en større del av de verdiene de skaper for hotellet i lønn.

I tillegg til hoteller rammes også kantiner og restauranter.