Lars Erik Sira jobber i Statens vegvesen, og får nå god anledning til å studere asfaltkvaliteten på veinettet i Norge.

I slutten av mai legger han ut på sin drømmetur.

Skal se hele landet

- Jeg kaller det Norge rundt, egentlig er det vel Norge på langs, pluss. Jeg starter hjemme fra Melhus, sykler ut mot kysten fra Kristiansund ned til Lindesnes. Derfra går turen nordover igjen, sier Sira.

På tur tilbake skal 40-åringen sykle innenlands, blant annet via Telemarkskanalen, Oslofjorden, Randsfjorden, Skeikampen, Jotunheimen og Oppdal.

Tilbake i Midt-Norge legger han inn et par uker hjemme sammen med familien, før han setter rumpa på sykkelsetet igjen. Da går ferden til Kirkenes. Totalt regner han med å bruke 13 uker på den 5 500 kilometer lange sykkelturen.

Familien ga permisjon

Sira har to barn i skolealder og, ifølge ham selv, en tålmodig kone.

- Jeg spurte i god tid om det kunne være en mulighet for et langt fravær fra familien, og kona lot meg følge drømmen.

Er dette en form for midtlivskrise?

- Det er mange som har spurt om det, men jeg tenkte ikke på det når jeg startet. Jeg har alltid vært glad i år reise. Så når muligheten byr seg, da tar jeg den, sier 40-åringen.

Skal nyte roen

For fem år siden syklet Lars Erik Sira fra Bodø til Steinkjer. Turen tok en måned. Målet er ikke at ting skal gå hurtig. Underveis skal han også bruke litt tid på bloggen «sirasverden.no».

Bildet er tatt i Helgeland, fra turen mellom Bodø og Steinkjer. Foto: sirasverden.no

- Det er flere årsaker til at jeg tar turen. Det ene er ønsket om å se mer av landet, i tillegg til lysten på å være ute. Våkne opp i teltet, spise frokost og leve et rolig liv.

Hva sier kollegene dine om tre måneder fri for å sykle landet rundt?

- Mange mener det er litt galskap, men de sier også det er spennende. Tidsmangel og forpliktelser er den største barrieren i folks liv.

Jeg håper på en fin sommer, men når du skal være ute i tre måneder blir det nok litt av alt, sier den turklare 40-åringen.