Dette er noe av nyhetsbeholdningen på nyhetsnettstedene i Midt-Norge tirsdag morgen.

På sørsiden av Dovrefjell har det de siste dagene vært jaktet på både ulv og bjørn skriver både opp.no og Vigga. Torsdag i forrige uke ga Fylkesmannen fellingstillatelse på bjørn i Lesja mens det på fredag ble det gitt fellingstillatelse på ulv i Lesja og Dovre. Ulven ble observert ved Fokstua på Dovrefjell fredag. Fellingstillatelsen gjaldt til og med mandag, men jakten har vært resultatløs.

Natt til lørdag 14. mai ble ei søye drept på et jorde ved Lesja sentrum, og natt til mandag ble en ny voksen sau drept like ved Joramo vest for Dombås sentrum.

- Livsfarlig

Avisa Opdalingen skriver tirsdag at beboere på Fagerhaug reagerer på planene om nye døgnhvileplasser ved Oppdalsporten.

I Nasjonal Transportplan er døgnhvileplassene for trailere ved Oppdalsporten ønsket samlet til ett sted. Statens vegvesen har planer om å opparbeide disse plassene på sin egen tomt på sørsiden av Fagerhaug sentrum. Dette får folk i området til å reagere.

Anne Line Killingtveit er kontaktperson for lokalmiljøet på Fagerhaug, og sier følgende til avisen:

- Det er livsfarlig her fra før. I praksis må barna krysse fire felt for å komme seg til bussen. Vegvesenet bruker argumentet at det ikke vil bli mer trafikkbelastning. Det er bare tull. Alle vet at trailersjåførene bruker tilrettelagte plasser når de får det, mener hun.

Spesialenheten etterforsker fortsatt

I Trønderbladet er Spesialenheten for politisaker sin etterforskning av Trøndelag politidistrikt omtalt igjen.

Nilofer Naseri (27) ble drept av ektemannen på Melhus 28. september i fjor. Samme dag som drapet skjedde dro Naseri til Melhus lensmannskontor for å anmelde sin mann for drapstrusler. Hun ønsket også besøksforbud.

Etter drapet besluttet Spesialenheten å etterforske politiets håndtering av saken. Denne etterforskningen pågår fortsatt, opplyser advokat Ellen Eikeseth Mjøs ved Spesialenheten for politisaker avdeling Vest-Norge til Trønderbladet. Når etterforskningen er ferdig skal hennes innstilling sendes til Spesialenhetens leder på Lillehammer for påtaleavgjørelse.

Voldtektssak utsatt

I Fosen tingrett er en voldtektssak utsatt etter at den tiltalte mannen i 20-årene ikke dukket opp da saken skulle begynne mandag, skriver Fosna-Folket. Mannen befinner seg i Spania.

Rettssaken mot fosningen vil nå bli berammet på nytt.

- Vi må gjøre tiltalte kjent med konsekvensene av at han ikke møter i retten. Om han velger ikke å møte neste gang også, må vi sette i gang utlevering. Der er det ingen problemer formelt sett, men det kan være kronglete og tidkrevende, sier førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes til avisen.