I Mosvik føler flere seg sviktet etter sammenslåingen mellom Mosvik og Inderøy, skriver Trønder-Avisa. Den tidligere ordføreren i Mosvik, Carl Ivan von Køppen, skrev selv under intensjonsavtalen om sammenslåing. Der sto det at barnehage, barneskole, sykehjem, legekontor og servicekontor skulle beholdes og videreutvikles i Mosvik. Lege- og servicekontoret var det første som forsvant. Nå konkluderer PwC, som har utredet skolestrukturen i Inderøy, at skolene i Mosvik, Utøy og Lyngstad bør legges ned. - Jeg trodde aldri avtalen skulle smuldre opp på denne måten, sier Køppen til Trønder-Avisa.

Fra Texas for å stemme

Ekteparet Asbjørn og Sølvi Karlsvik reiste 7500 kilometer for å si sin mening om kommunesammenslåing mellom Ørland og Bjugn. De bor i Wichita Falls i Texas i USA. - Vi tok med oss litt sol og varme fra Texas, sier ekteparet til Fosnafolket. Jobb i Forsvaret har ført til at familien er bosatt i Texas i fire år. Men de har fortsatt stemmerett i den rådgivende folkeavstemningen om mulig sammenslåing med Bjugn. - Vi stemmer ja, sier ekteparet Karlsvik, som har blitt vant til langt større forhold enn de som råder på Fosen.

Skuffet over henleggelse

En stjørdaling i 30-årene pådro seg tre brudd i kjeven etter en voldsepisode utenfor Shell i Stjørdal sentrum. Men nå har påtalemyndigheten henlagt saken på grunn av bevisets stilling, skriver Stjørdalens Blad. En mann i 30-årene var siktet for forholdet. Samtidig har politiet varslet at de vil ta tak i problematikken rundt voldssaker utenfor Shell i Stjørdal sentrum. - Jeg synes det er veldig rart at saken er henlagt når det finnes så mye bevis. Det er både videobilder og vitneforklaringer som taler min sak, sier mannen.

Busskurtak blåst av

Busskurtakene på Haugan og Vikhammerløkka langs gamle E6 i Malvik tåler ikke vind og har blåst av, skriver Malvikbladet. Statens Vegvesen har reklamert overfor leverandøren. Mesta, som har ansvaret for vedlikeholdet, har stroppet fast takene. De vet ikke når utbedringen vil finne sted, fordi Mesta venter på svar fra leverandøren.

El-sykler i sykkelritt

Rekordmange skal sykle Tour de Frøya i år. 926 er meldt på rittet i dag, og el-syklene får være med, skriver Hitra-Frøya. Flere bedrifter har meldt på lag med folk som ikke er fra øyregionen. Det er maksimalt 1000 syklister som kan delta i rittet.

Samme helg som Bakeriet Sprø i Oppdal runder ett år, er bakerne i bedriften i Bergen for å delta i bake-NM, skriver Opp.no. Bakeriet har fem bakere som er meldt på konkurransen. To av dem er på baker- og konditorlandslaget. Konkurransen avholdes i Bergen 19. juni.