64,4 prosent stemte for sammenslåing, 35,1 prosent sa nei til Åfjord, mens 0,5 prosent stemte blankt. Valgdeltakelsen var på 65,5 prosent.

Ordfører Einar Eian (H) er glad for at det ble et så stort og klart flertall.

- Mye skal på plass

- Dette gikk som jeg hadde forventet, og er et klart råd til kommunestyret som behandler saken 16. juni, sier Eian til Adresseavisen.

Åfjord og Roan har som ambisjon å bli en kommune fra 1. januar 2020, men Eian sier at mye arbeid gjenstår før det blir virkelighet.

- Det er utrolig mye som skal på plass. Vi trenger litt tid på prosessen videre. Selv om dette er en rådgivende avstemning så er rådet så klart at det skal nok mye til for ikke å følge det. Nå skal vi behandle saken i kommunestyremøtet 16. juni og så starter vel arbeidet med å slå oss sammen med Åfjord.

Både Eian og Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap) er enige om at næringsutvikling og flere arbeidsplasser er den viktigste grunnen for sammenslåing.

Les mer om den mulige kommunesammenslåingen her (for abonnenter).

- Fantastisk kystlinje

- Først vil jeg si at det var en superbra valgdeltakelse, etter at vi har sett en del dystre tall fra andre kommuner. Nå ligger alt til rette for sammenslåing, sier Stjern.

Med det klare flertallet mener hun det skal mye til for at ikke Roan blir en del av hennes kommune.

- Jeg tror vi skal få til mye bra sammen, spesielt på næringsutvikling. Vi får en fantastisk kystlinje og et havområde det ligger utrolig mange muligheter i.

Mandag stemte innbyggerne i Roan over hvorvidt kommunen skal slås sammen med Åfjord. Bildet viser Bessakerfjellet. Foto: ARNE SELLÆG