- De skadde hentes av helikopter, sier redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen i Sør-Trøndelag Foto: KJELL A. OLSEN

- Sea King-en er fremme i dette øyeblikk, og så er også et ambulansehelikopter på vei. De tre ble tatt ombord i en oppdrettsbåt og kjørt til land på Ørnflaugvåg. Her hentes de nå av helikopter, sier redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen i Sør-Trøndelag klokken 19.20.

Politiet melder at en er hardt skadd, en er lettere skadd og en er uskadd. To av skadde ble tatt inn i helikopteret på båre. Alle tre var bevisste da de ble tatt med til St. Olavs Hospital i Trondheim, meldte politiet like før klokken 20.

Det er snakk om en aluminiumsbåt med påhengsmotor og det er uklart hvorfor ulykken skjedde.

Tre personer involvert

"Utrykning til melding om ulykke med fritidsbåt utenfor Frøya. Båt med tre personer skal ha kjørt på et skjær. Ukjent skadeomfang foreløpig", meldte politiet på Twitter klokken 18.35.

- Vi har fått melding om at det skal være to skadde personer, men vi vet ikke hvor alvorlig det er. Sea King er på tur utover for å hente dem fra det skjæret de sitter på, sa operasjonsleder Ebbe Kimo klokken 18.45.

- Antar høy hastighet

Ulykken skjedde ved Bukkøya, vest for Kynnøya.

- Fritidsbåt grunnstøtt på skjær, nordvest av Frøya. Tre personer ombord, noen skadde. Helikopter og båter på vei. HRS koordinerer, skrev Hovedredningssentralen i Sør-Norge i en førstemelding på Twitter.

- Folk fra andre båter har kommet til. Det kan se ut som om de har truffet skjæret i høy hastighet, sa redningsleder Eirik Walle til Adresseavisen rundt klokken 19.

Det er snakk om en aluminiumsbåt med påhengsmotor og det er noe uklart hvorfor ulykken skjedde, men det kan ha vært motorhavari. Foto: Redningsskøyta Horn Flyer
Foto: Google Maps