- Det er funnet en omkommet person på brannstedet. Vedkommende har store skader og skal nå inn til obduksjon, sier operasjonsleder Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen klokken 12.25 fredag.

Beboeren i huset som brant er en mann i 60-årene, men politiet kan foreløpig ikke bekrefte at dette er personen som er funnet inne i huset.

Gjennomsøkte huset

- Vi gjennomsøker huset nå, for å se om beboeren var i huset da brannen startet. Vi har ikke greid å komme i kontakt med personen, men klamrer oss til håpet om at vedkommende ikke er i huset, sa lensmannen i Selbu og Tydal, John Paulsby rundt klokken 09.20.

Brannvesenet har slukket brannen og driver etterslukking på stedet.

Det var klokken 04.54 fredag morgen at politiet fikk melding om brannen i en enebolig i Vikvarvet i Selbu. Det opplyser Trøndelag politidistrikt på Twitter.

Delvis overtent

Mannskap fra alle nødetater er på stedet, og deler av boligen ble av operasjonsleder Stig-Roger Olsen betegnet som overent.

- Det er én person registrert på adressen. Vi har prøvd på flere uliker måter å komme i kontakt med vedkommende, men har ikke lyktes, sier Olsen.

Klokken 07.15 opplyser operasjonsleder Bjørn Handegard at man fortsatt ikke har fått kontakt med beboeren.

- Frykter dere at vedkommende kan befinnne seg inne i boligen?

- Det er en mulighet for det all den tid vi ikke har kontroll på hvor personen er, sier Handegard, som legger til at brannstedet vil bli undersøkt i løpet av dagen.

Inne med røykdykkere

Brannmester Gunnar Sundli ved 110-sentralen opplyser klokken 07.20 at brannvesenet har kontroll på brannen, men at den ennå ikke er helt slokket. En time senere er status den samme.

I seks-tiden gikk brannvesenet inn med røykdykkere.

- Vi har kontroll på brannen, men det er fortsatt en del re-tenninger og mye røykutvikling. Røykdykkere jobber med å slokke brannen innenfra, sier Sundli.

Han opplyser at det også tidligere ble forsøkt å gå inn med røykdykkere, men at disse måtte trekke seg ut igjen på grunn av varmen.

Han har ikke oversikt over hvorvidt røykdykkerne har gått gjennom hele bygningen ennå.

Det er ifølge brannvesenet ikke spredningsfare til andre bygninger. Alt tilgjengelig mannskap fra brannvesenet i Selbu er på stedet.