Høylandet er landets dyreste avgiftskommune. Her betaler hver innbygger 19.951 kroner. Landsgjennomsnittet er på 12.780 kroner. Årdal og Trondheim er billigst med 6.058 og 6.413 kroner, ifølge Trønder-Avisa.

Tallene er hentet fra Statistisk Sentralbyrås årlige undersøkelse av kommunale avgifter.

Stjal bensin fra redningsskøyta i Fillan på Hitra

To farkoster som tilhører redningsselskapets stasjon i Fillan har blitt tømt for bensin. Det skriver Hitra-Frøya.

Fartøyene det Stasjonens mannskap skriver på sine Facebook-sider søndag at det kan koste liv når slikt skjer.

Farkostene det gjelder er den såkalte Rescue-runneren og Pioner Multi som alltid ligger parat til utrykning med fulle tanker.

Setter Meråker på kartet med ny tur-app

Stjørdalens Blad skriver i dagens avis om Hallgeir Martin Lundemo som har vært med på å utvikle en app som gjør toppturer i Meråker mer tilgjengelig for folk flest.

Med appen kan du blant annet sammenligne egne resultater med andres. Når du for eksempel har nådd fjelltoppen du har planlagt i sommer, kan du sjekke inn samtidig som du får poeng for bragden.

Pilegrimsferder blir stadig mer populært

Det skriver NRK Trøndelag mandags morgen. Antallet pilegrimer langs St. Olavsleden har doblet seg, og nå har Stiklestad pilegrimssenter blitt et permanent senter. Dermed blir det flere nye måter for pilegrimene å reise på.

Det skal også bli enklere for pilegrimene å reise til Tautra. Denne sommeren har derfor senteret satt i gang et nytt båttilbud som startet opp 3. juli og varer til 22. august.