Etterforskningen etter at tre kaninunger lørdag ble funnet døde på Skjønhalsen på Frøya, har fortsatt hele helga.

Kanineier Hans Kristian Werkland kom hjem fra jobb, da det makabre funnet av de drepte kaninene ble gjort. Fem kaninunger er også forsvunnet. Fremdeles har ikke politiet pågrepet noen mistenkte i saken.

Flere funn

- Dette er rett og slett en bestialsk handling. Det virker helt uprovosert, og funnene vi har gjort på stedet tyder helt klart på at det er mennesker som har gjort dette, sier lensmann ved Frøya lensmannskontor, Arild Sollie.

Lørdag ble det blant annet funnet en kniv på åstedet. Sollie opplyser mandag at det i tillegg er gjort flere funn på stedet.

Knytter saken til fest

- Det er gjenstander som tyder på at hendelsen har skjedd i løpet av natta og i forbindelse med festligheter. Noe mer detaljert ønsker jeg ikke å beskrive funnene, sier Sollie til Adresseavisen.

Politiets dyrekrimgruppe er så langt ikke koblet inn i saken.

Ser alvorlig på saken

Lensmannen forteller at det så langt er uklart hvorvidt det er snakk om en eller flere gjerningsmenn i saken. Kaninungene som forsvant fra stedet, er heller ikke funnet igjen.

- Vi vet ikke om de har rømt av skrekk eller blitt tatt. Men vi tar saken svært alvorlig og jobber med den videre, sier Sollie.

Ingen vitner har så langt meldt seg i saken, og politiet ønsker fremdeles tips om noen har sett noe som kan knyttes til hendelsen.

- Hvis noen har sett noe i tidsrommet mellom klokka 23.30 fredag og 14 lørdag, og som kan knyttes til saken, så ønsker vi at de tar kontakt, sier Sollie.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Hans Kristian Werklands kanininnhegning. Det var her gjerningsmennene slo til. Foto: Hans Kristian Werkland
Kaninene som ble drept holdt til i denne kassen. Foto: Hans Kristian Werkland