Det opplyser lensmann Rune Halvorsen ved Fosen lensmannskontor.

- Han løslates med begrunnelse at det ikke er noen fare for bevisforspillelse, sier lensmannen.

Mannen er siktet for å ha voldtatt en kvinne i 30-årene i Lysøysund i Bjugn kommune. Han ble pågrepet søndag og nekter straffskyld.

- Han ble avhørt mandag og nekter straffskyld. Han har erkjent at han har vært sammen med fornærmede i aktuelt tidsrom på det aktuelle stedet. Han har også erkjent seksuell kontakt med fornærmede, sier Halvorsen.

- Veldig preget

Siktedes forsvarer Torfinn Svanem sier mannen har det tungt.

- Han har sittet to netter i varetekt og er veldig preget av det. Han hevder hardnakket at han ikke har begått en straffbar handling, og nekter straffskyld for det han er siktet for. Han sier den seksuelle kontakten var frivillig, sier Svanem.

Han er ikke overrasket over at politiet besluttet å løslate siktede fra varetekt.

- Jeg fant det ganske naturlig at han ikke ble fremstilt for varetekt ut fra hvordan jeg oppfatter bevisbildet, sier Svanem.

Fortsetter etterforskningen

Lensmann Halvorsen forteller at politiet har gjort en rekke taktiske og tekniske undersøkelser.

- Vi har blant annet teledata, DNA, biologiske spor, vitner og gjort tekniske undersøkelser. Det er ganske mye som er foretatt de siste to døgnene, sier Halvorsen og forsikrer at etterforskningen vil fortsette med full kraft.

Søndag opplyste politiet at nærmere 50 personer var inne til avhør det første døgnet. Politiet fikk melding klokken 04.00 natt til søndag. Den angivelige voldtekten skal ha skjedd utendørs på offentlig sted.