Etter seks år som sjef ved Sentrum politistasjon i Trondheim søker Nordtvedt nye utfordringer.

- Det er en veldig spennende og utfordrende stilling. Jeg ønsker å bidra til å utvikle Trøndelag politidistrikt og jobbe tett opp mot politimesteren, sier 58-åringen.

Nordtvedt har tidligere vært lensmann i Orkdal og leder for forebyggende avdeling i daværende Sør-Trøndelag politidistrikt. Han sier han også i dag har en spennende og utfordrende jobb.

Gjort en god jobb

- Jeg føler jeg sammen med medarbeiderne har lykkes og levert gode resultater.

Stillingen som visepolitimester er et åremål på seks år. Den nye visepolitimesterstillingen får en annen rolle. Vedkommende skal ikke lenger ha ansvar for en funksjonell enhet og være politimesterens stedfortreder. Nå skal visepolitimesteren og politimesteren sitte sammen og ha ansvaret for den strategiske styringen. De skal fordele ansvaret seg imellom.

Marit Fostervold (45) var visepolitimester i Sør-Trøndelag politimester. Hun har vært fungerende nestleder under politimester Nils Kristian Moe etter at Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag ble ett politidistrikt fra 1. januar i år. Fostervold søkte i fjor stillingen som ny stabsdirektør i Politidirektoratet, men trakk søknaden.

Lensmann har søkt

De nye visepolitimestrene skal være på plass fra 1. januar 2017. De sju øvrige søkerne er

Tor Christian (58) Sletner, director - Head of Environment, Research and Innovation, Tønsberg.

Lena Helene Dalen (52), HMSK Direktør, Melhus.

Kim Munkvold (27), distriktssjef, Fåberg.

Karl Petter Haugen (47), sjef Forsvarets kompetansesenter for objektsikkerhet, Strusshamn.

Frode Børstad (45), avdelingsdirektør, Skåla.

Marit Helene Stigen (39), lensmann/driftsenhetsleder, Trondheim. Hun har vært lensmann og senere driftsenhetsleder i Stjørdal siden 2009.

Jon Starheimsæter (55), sysselmannsoverbetjent, Trondheim.

Rekrutteres lokalt

Rekrutteringsprosessen skal skje lokalt, og distriktene sender deretter inn sin anbefaling til Politidirektoratet (POD). POD vil sende over en samlet anbefaling til Justis- og beredskapsdepartementet når den er klar. Utnevnelsen skjer i statsråd.

I alt har 73 personer søkt på stillingene som visepolitimestre i 11 av de 12 nye politidistriktene. Oslo har flere visepolitimestre og der er ikke stillingene utlyst ennå.

Bare 18 av de 73 søkerne er kvinner. Marit Fostervold har for øvrig markert seg i debatten for å få flere kvinner inn i lederstillinger i politiet.

Kvinneandelen i politiet er 45 prosent, men bare tre av ti ledere i politiet er ledere. Staten har 40 prosent kvinneandel som et mål i lederstillinger.

Vil fortsette: Visepolitimester Marit Fostervold har søkt stillingen som nestkommanderende i det nye Trøndelag politidistrikt.. Foto: Kristine Lindebø